En etter en, med få minutters mellomrom, sleper de seg opp trappen. Tidlig formiddagssol steiker over Dora. Tanken på et øvingsrom nærmest uten ventilasjon gjør antakelig jentene i Supervixen enda trøttere.- Åh, øving klokka ti, det er altfor tidlig!Med konsert bare et par dager unna er det ingen kjære mor. Fire år etter debut-ep-en «Vixen», og med en pen bunke konserter i beltet, albumdebuterer Supervixen endelig.- Vi har funnet vårt eget uttrykk, en sound vi er veldig fornøyd med, sier Synnøve Engenes.- Litt voksnere, mer variert.- Før kunne vi nesten ikke spille, så vi måtte gjøre helt enkle ting, sier Veronica Skikstein, mens Stina Moltu sammenligner det hele med et språk. - Du må lære det grunnleggende først, så kan du ta det derfra.

Ep ble plate

Lytter du til «Diamond Dust» forstår du raskt hva de mener. Når man hører så vidtspennende inspirasjoner som Beastie Boys og PJ Harvey, er det tilsynelatende et trygt band som har lekt seg frem på plate. - Vi har vært veldig åpen for idèer, bekrefter Stina. - Der vi før var låst mot en stil, har vi nå latt hver låt utvikle seg i den retningen den fortjener, uten å tvinge den inn i noen form for fasit. - Alle har hørt på mye forskjellig musikk, og platen er spilt inn over et veldig langt tidsrom, forklarer Synnøve.Veronica utdyper.- Fire av låtene ble egentlig spilt inn som en ep for to år siden. Men vi var så fornøyde at vi syntes de fortjente et helt album.Et album de er så fornøyde med, at de, som Veronica uttrykker det, har drømt om det om natten i et halvt år.- Det skal bli forløsende å komme i gang med konserter nå, se hva slags mottakelse vi får.

Mer musikk

De som overvar Supervixen-konserten på Storåsfestivalen har fått en forsmak, både på kveldens konsert, og turneen som kommer. Adressas anmelder var noe lunken til konserten, noe jentene mener han bare får leve med.- Vi var strålende fornøyde med det musikalske, mener Stina.- Jeg tror det var litt uvant for folk, både med musikken og showet. Men det kan ikke vi bry oss om.Supervixen er nemlig ikke noe showband lenger. Eller, som Synnøve sier:- Før var vi et partyband, artig for fulle folk.- Nå er vi mer opptatt av å formidle musikken, tilføyer Stina.- Vi har spilt sammen i seks år. Da må vi ha mer å vise til enn partystemning og en energisk vokalist, påpeker Veronica.- Sånn er det å legge om. Jeg tror nok vi fikk noen nye venner også, sier Stina.Når høstturneen er ferdig, flytt hun til Kæbenhavn. Det tror hun kan være bra for bandet. - Da skal jeg være musiker på heltid, og kan konsentrere meg om å skrive låter.- Vi trenger ikke å øve sammen hele tiden for å lære oss rock lenger. Nå dreier det seg om å få godt låter, sier Synnøve. Åpenbart enig i Stinas tankegang.

Hemmelige gjester

Når Supervixen står på scenen i kveld er det ikke alene.- Vi har med oss oppvarmingsband fra Oslo, og vi har gjesteopptredener, sier en hemmelighetsfull Veronica. Adressas utsendte klarer ikke knekke koden. Dermed får en ikke svaret før midnatt. Selv klarer Veronica knapt vente til konserten er i gang.- Ah, det skal bli så utrolig godt å stå der og være i gang! Aktuell: Slippfest med Supervixen på Blæst i kveld. Start klokken 23.00. 70/100.

Foto: Glen Musk