– Vi gleder oss veldig til trondheimspublikumet, de skal få se noe de aldri før har opplevd, forteller siddisen.

Nytt og spennende

Han legger også til at dette er et spennende prosjekt. Med seg har han et stort orkester som har en helt annen dynamikk enn det han er vant med fra tidligere. Vanligvis er vi vant til å se Morten Abel i en pop/rock setting med trommer og bassgitar, mens nå opptrer han med utradisjonelle instrumenter som saksofon, fløyte, flygel, bajo, trombone og orgel.

i Olavshallen, store sal, lørdag kl. 20. Pris kr. 450 + avgift.

Trøndernes med på scenen

Annerledes blir det også for Trøndernes mandsangforening som skal synge a cappella på fire av popsangerens låter. Mannskoret feirer 155 år i år, og legger ikke skjul på at dette er et helt spesielt oppdrag for dem. Leder Frank Haugan sier til Adresseavisen at det var en ære å bli oppringt av Abels kapellmester og arrangør, Simon Reholt, bare to uker før konserten.

– Da han ringte, måtte jeg rette meg opp i kontorstolen min. Det er et uvant oppdrag for sånne gamlinger som oss, vi blir litt «starstruck», ler han.

– Samtidig passer denne konserten oss godt. Vi har lenge ønsket og ta ting litt på sparket og utfordre oss selv.

Søk i adressa.nos store Det skjer-kalender

Terningkast seks

Abel gjorde tre konserter med denne besetningen i Stavanger konserthus i mars, foran 4.000 begeistrede publikummere, hvor Rogalands Avis trillet terningen til seks og konstaterte at «popkongen er tilbake på tronen».

De spilte også to fulle hus på hovedscenen i Operaen i Oslo juni, og gjorde også den samme konserten i Grieghallen i Bergen tidligere denne måneden.

Abel røper også at han jobber intenst i studio med sin nye plate for øyeblikket. Nå planlegger han albumslipp i februar.

Trøndernes mandsangforening som har 155-årsjubileum i år skal synge a cappella på fire av popsangerens låter. Foto: Torstein Dalemark