Er du blant dem som ikke har blå swix på hjernen, men heller foretrekker en påskefeiring på vårlig asfalt i byen? Her er noen forslag til aktiviteter til deg som ikke flykter til fjells. Du kan besøke vår Det skjer-guide for flere tips.

Musikalsk påskequiz

Påska er for mange høysesong for kunnskapsspill og quiz. Du trenger ikke å sitte på ei hytte og myse i det svake lyset fra ei parafinlampe for å få den riktige påskequiz-stemninga. Luftforsvarets musikkorps, med quizmaster Andreas Trondal, vil ha med både store og små for å knekke musikalske påskenøtter.

Byscenen fredag kl. 12.00.

Nedleggingstruede Luftforsvarets Musikkorps fikk Trondheim kommunes kulturpris for 2015

Stemning i kinomørket

Trondheim Kino åpner dørene klokka 10.15 gjennom hele påska. Dermed er det bare å ta med seg påskeegget og appelsiner inn i kinomørket. På programmet står blant annet filmer som «Batman v Superman: Dawn of Justice», «Kung Fu Panda 3» og «Det som en gang var».

Nova og Prinsen kinosenter holder åpent gjennom hele påska.

Usikker på hva du skal se? Her kan du lese alle våre filmanmeldelser.

Påskekrim for barn

Flere museer har åpent gjennom påska, deriblant Sverresborg som har eget påskeprogram fra palmesøndag til og med første påskedag. Her kan barna lete etter påskeegg som påskeharen har gjemt på museet, løse krimmysteriet «Stemmen fra fortiden», høre hvordan man feiret påske i gamle dager og ake i akebakken.

Trøndelag Folkemuseum holder åpent hver dag fra kl. 11.00 til 16.00. Stengt andre påskedag.

Sverresborg-konsert for barna. I sommer holder trondheimsbandet Mandarinsaft, Sval, samt MGP jr-firkløveret Thea, Karoline, Espen Fernando og Emma Noor konsert på Sverresborg.

Omvisning på Trondheim Kunstmuseum

Hver helg kan du være med på omvisning både på Gråmølna og Bispegata, og påska er intet unntak. Lørdag klokka 13.00 kan du bli med på omvisning på Gråmølna og se utstillingen «Håkon Bleken og Gruppe 5: Ramon Isern». Søndager er det omvisning på Bispegata og utstillingen «Collection» av Martin Tebus.

Omvisning på Gråmølna lørdager kl. 13.00. og Bispegata søndager kl. 13.00.

15 collager har ligget på kjøkkengulvet hjemme hos Håkon Bleken siden St. Olavs kirke i Trondheim ble revet. Nå stilles bildene ut på Sverresborg folkemuseum. (PLUSS)

Påske i Pirbadet

Det er fullt mulig å bytte skidress med badeklær i påska. Hopp fra stupetårnet, sus ned sklia eller ta en klatretur i klatreveggen. Hvorfor slite med gnagsår etter trange skisko, når du kan slappe av i velværeavdelingen?

Pirbadet har åpent mellom klokka 10.00 og 18.00 hele påska.

foto
Få omvisning blant Ramon Iserns skulpturer og Håkon Blekens malerier på Gråmølna. Foto: Jens Søraa
foto
Luftforsvarets musikkorps inviterer til påskequiz med musikktema på Byscenen. Bildet er fra en tidligere konsert med Maj Britt Andersen. Foto: Morten Antonsen
foto
Frister det ikke med grinete barn på skitur i påska? Nei, hopp i havet. Det finnes mange andre aktiviteter du kan gjøre sammen med barna. Foto: Rune Petter Ness, Adresseavisen
foto
Du kan blant annet se animasjonsfilmen «Kung Fu Panda 3» på kino i påska. Foto: DreamWorks Animation LLC