Fredag er Isak stedet når hiphopgruppa Roll-X-Side arrangerer hiphopmønstringen Unity Hip Hop Showcase sammen med sine musikalske venner.

Pats One & Dekstra Large, Bad Spit & Stillborn, Ammo, Donz & Gello, Sørsia Gerilja og Sebo & Tee Clean og Roll-X-Side selv står på scenen fra klokka sju i kveld. Arrangementet har fri alder og er gratis.

–Vi gjør dette for å vise mer av hva hiphopbyen Trondheim har å by på. Det er mange artister her nå, men for lite show, sier rapper og produsent Abdiqalif Jimaale (27) i trioen Roll-X-Side. I motsetning til i rocken hvor produsenten skrur lyden fin, er hiphopprodusenten selve låtskriveren.

Jimaale, med artistnavnet K-One, anslår at det er rundt 30–40 grupperinger som driver med hiphop i byen i dag, i tillegg har mange egne soloprosjekter.

Selv har ikke Roll-X-Side gjort så mange konserter i Trondheim de siste to-tre årene. Planen er å slippe debutalbumet i løpet av neste år. I tillegg har de brukt en del tid på nettalbumet «Injections & Reloads», som kom i sommer.

Lørdag forflytter byens hiphopmiljø seg over elva til Kafé Skuret, hvor artistene Sørsia Gerilja, Bad Spit & Stillborn, Superdundre Massive, Nils m skils og DJ Chizzy med flere er i gang fra klokka åtte.

Unity Hip Hop Showcase på Isak fredag kl. 19. Heads Up 2 på Kafé Skuret lørdag fra kl. 20.

Roll-X-Side med «Frem og tilbake»: