Det amerikanske metallbandet Kamelot holdt ekstrakonsert på Blæst mandag, etter at tirsdagens konsert ble utsolgt på «null komma niks», som vokalist Roy Khan uttrykker det.

– Jeg tror aldri vi har spilt på et så lite sted som Blæst før. Hele poenget var å komme tett på fansen, vanligvis står nærmeste publikummer to meter unna. For et par dager siden spilte vi for 12 000 mann, på Blæst skal vi spille for 340. Det blir en god gammeldags rock 'n' roll-gig, sier Khan.

Kamelot kommer fra Tampa i Florida, og ble startet i 1991. Da vokalist Mark Vanderbilt valgte å forlate bandet i 1997, fikk Roy Khan fra Elverum en telefon.

– Jeg spilte i det norske bandet Conception før. Vi var kjente i metallsjangeren, men ga oss i 1997. Gitaristen i Kamelot hadde lest om meg, og ringte og ønsket å samarbeide. Siden den gang har vi jobbet sammen, sier han.

I fjor fikk Kamelot antageligvis flere trønderfans da de varmet opp for Dimmu Borgir under Trondheim Rockfest på Torvet. Torsdag varmer de opp for Slash på Norway Rock i Kvinesdal.

– Populariteten til bandet er stigende, nå begynner vi å bli store. I sommer er vi opptatt med festivaler og til høsten turnerer vi i USA og Canada.

Kamelot fra Florida, med Roy Khan fra Elverum på vokal, går fra 12 000 tilskurere på forrige konsert til 340 på Blæst. - Hele poenget er å komme tett på fansen, sier Khan.