Utnevnelsen innebærer at artisten får bruke den offisielle tittelen «NTNU ambassadør», og at han samtidig mottar et stipend på 50 000 kroner. Pengene skal benyttes til turnering og profilering, både av artisten og NTNU, skriver NTNU i en pressemelding.

Utnevnes lørdag kveld

Ambassadørordningen er et samarbeidmellom NTNU og Trondheim Jazzfestival der det hvert år utnevnes en artist eller et band som kan virke som en ambassadør for universitetet og jazzmiljøet i Trondheim. Det legges blant annet vekt på aktivitetsnivå, musikalsk CV, kunstnerisk nivå, antall band og internasjonal virksomhet.

Selve utnevnelsen finner sted lørdag kveld, før NTNU superlørdag i Dokkhuset.

Juryen har bestått av Eirik Lian fra NTNU, leder for Trondheim Jazzfestival Ernst Wiggo Sandbakk og musiker Bugge Wesseltoft. I begrunnelsen beskrives Kornstad som en særdeles spennende musiker av vår tid:

«Sentral profil i norsk jazz»

«Etter tiden på NTNU Jazzlinja har han vært en sentral profil i norskjazz. Han har blant annet deltatt i bandet Wibutee og hatt sin egen trio. Hanhar tre soloalbum bak seg, samt en lang rekke samarbeidsprosjekt med noen avlandets fremste jazzmusikere.

Håkons sterke kunstneriske integritetkombinert med stor musikalsk nysgjerrighet gjør at han hele tiden er iutvikling, overrasker lytteren og setter et personlig preg på musikken.

I den siste tiden har Håkon uredd hoppetinn i operaens verden. I godt voksen alder ble han tatt opp på Statensoperahøgskole og i dag kombinerer han opera og moderne jazz. Han har debutertpå Den Norske Opera, og i det meget spennende prosjektet ”Tenor Battle” erbegrepet nyskapende uungåelig. Håkon presenterer her to ulike sjangre på engenial måte. Fantastisk brobygging og rekruttering.»

Et års virketid

Trondheim Jazzfestivaladministrerer ambassadørordningen i samarbeid med NTNU. Ambassadøren utpekes av en komité medmedlemmer fra NTNU og Trondheim Jazzfestival, mens komiteen administreres av NTNUs Informasjonsavdeling.

Virketiden er fra utnevnelsen finner sted og tolv måneder fram i tid. Selve tittelen, «NTNU ambassadør», varer evig og skal brukes aktivt i promotering også etter virketiden.