Musikkprodusenten Roger Valstad døde fredag etter lang tids sykdom.

Musikkprodusenten Roger Valstad fra Trondheim sovnet inn med de aller nærmeste rundt seg fredag morgen, etter å ha vært syk med lungekreft i tre år. Han ble 63 år gammel.

– Selv om utfallet var ventet, så er det veldig tungt for familien, sier Valstads stesønn Frank Lidal.

Har satt spor

– Jeg spurte ham for noen uker siden om hva han var aller mest stolt av karrieremessig. Kjapt ramset han tre ting: DumDum Boys, forholdet til Kjartan og låta «Splitter Pine», sier Lidal.

– Wow. Har han sagt det? Han har holdt på med så mye bra, så det ble jeg litt glad for å høre. Men det er veldig trist at han ikke finnes lenger. Han har satt spor etter seg i oss. Han var varm, kunnskapsrik og tvers igjennom en fin fyr sier Kjartan Kristiansen.

Gitaristen i DumDum Boys har snakket med Valstad med jevne mellomrom siden slutten av 80- tallet. Sist i forrige uke.

– Du kan kalle oss «studioter». Det ble mye snakk om båndmaskiner, ekkomaskiner og kompressorer. Roger likte analoge hjelpemidler best.

Dedikerer låt

Kristiansen forteller at Valstad alltid visste hva han ville, og at det førte med seg en del krangling.

– Det første året var en eneste lang krangel, men det gikk seg til. Han måtte være veldig streng med oss, og tok seg tid til å få skikk på oss. Der gjorde han en formidabel jobb, sier Kristiansen.

Samme kveld som DumDum Boys får vite at Valstad har gått bort, forbereder de seg til konsert i Husebyhallen i Trondheim. «Splitter pine» dedikeres til kameraten og kollegen.

foto
Roger Valstad fortalte at han var mest stolt av DumDum Boys, forholdet til Kjartan og låta «Splitter Pine». Bildet av bandet er tatt i 2012. F.v: Aslak Dørum, Per Øivind "Prepple" Houmb, Kjartan Kristiansen. Foran: Sola Jonsen. Foto: Glen Musk