Blant nominasjonene kjemper «Pushwagner» om prisen som beste norske kinofilm. Det liker hovedpersonen.

Les også: Her er Amanda-nominasjonene

Slik lyder nemlig kommentaren fra Hariton Pushwagner, alias Terje Brofos:

- Virker som en drøm

- Honnør til Hanssen, Benestad og Aanonsen for denne filmen! Det viktigste for meg med filmen er berømmelsen! Det virker som en drøm, må være våken, livet er så fantastisk, fantasien styrer drømmene!

«Pushwagner», regissert av August Baugstø Hanssen og Even G. Benestad, er nominert til beste klipp, beste musikk og beste visuelle effekter, i tillegg til å være nominert i den kontroversielle kategorien for beste norske kinofilm, der to av storfavorittene er utelatt av juryen.

Les kommentaren: Amanda-skanadalen

Første dokumentar

Ingen norsk dokumentarfilm er tidligere nominert til så mange Amanda-priser, ifølge filmskaperne bak «Pushwagner», som sier det er en stor ære å bli nominert i kategorien beste film.

- At vår dokumentarfilm juryeres på lik linje med flere sterke fiksjonsfilmer er et velfortjent klapp på skulderen til en sjanger som ofte havner i skyggen av mer påkostede spillefilmer, uttaler regissør August Baugstø Hanssen.

Tre og et halvt år tok det regissørduoen Even G. Benestad (t.v.) og August B. Hanssen å lage dokumentaren «Pushwagner» – noe som innbrakte fire Amanda-nominasjoner. Foto: NTB