Internett holdt på å knekke sammen av latter da Nintendo annonserte sin 2DS-konsoll for et par måneder tilbake. For ærlig talt, hva var nå dette? En billigutgave av Nintendo 2DS, men uten muligheten til å vise spillene i 3D. Og så det navnet da! Men den som ler sist ler som kjent best, for Nintendo 2DS er ikke så håpløs som vi først trodde.

Dette er en spillkonsoll nesten utelukkende myntet på de aller yngste spillerene (altså aldersgruppen tre - sju år). Med andre ord svært så unge mennesker der synet ennå ikke er utviklet nok til å oppfatte 3D-brytningen på skjermen godt nok. Nå har også disse fått en mulighet til å spille alle 3DS-spillene uten å måtte gå til innkjøp av den langt dyrere 3DS-konsollen. For prisen her er nemlig nesten 1000 kroner billigere enn storebror 3DS. Den kan spille alle 3DS-spill i tillegg til alle vanlige DS-spill.

Nintendo 2DS er formet som et litt tynt skåret kakestykke og lar seg ikke brett sammen slik alle andre DS-konsoller kan. Det gjør ingenting, for både designen og følelsen i hånden er god. Faktisk har den alle funksjoner som en 3DS har, bortsett fra selve 3D-funksjonen. Og la oss være ærlige. I hvor mange spill gidder du faktisk å skru på 3D-funksjonen? Neppe særlig mange. Det du i bunn og grunn får her er en helt OK DS-konsoll som både kan spille alle spill som er tilgjengelig, samt har tilgang til Nintendo eShop på nettet. Alt dette altså for en svært så sympatisk pris rett under tusenlappen. På toppen av den hele er den morsom å bruke.