Bård og Vegard Ylvisaker har til nå over to millioner klikk på videoen «The Fox» etter at den ble lagt ut på Youtube for tre dager siden. Intervjuforespørseler strømmer på fra hele verden og videoen er rangert som den mest sette og omtalte musikkvideoen akkurat nå.

- Jeg har aldri opplevd maken eller sett noe lignende, dette er et globalt mediefenomen og spredningen er raskere enn hva Rihanna ville ha klart, skal jeg tro kontaktene våre i plateselskapet, sier McBride.

Se videoen på Youtube her.

Ellevilt

- Opprinnelig ble videoen laget som en del av programinnholdet til sesongpremieren på «I kveld med Ylvis» på tirsdag. Nå har vi akkurat sendt over klipp til ABC som vil sende videoen i sitt morgenshow Good Morning America og i ABC News` sendinger. Dette er ganske rått.

USA Today, TIME Magazine, CNN, NBC, Huffington Post, Entertainment Weekly, Mojo, E Online, The Gawker, Slate, Vulture og MSN er bare noen av mediene som til nå har omtalt videoen på nett.

Ylvis-brødrene har spilt inn videoen i New York og har samarbeidet med norske Stargate om å lage den.

- Hva føler du nå?

- Akkurat nå er det bare veldig morsomt. Vi prøver å fokusere på at vi har premiere på et talkshow om kun få dager, men det er tidvis vrient å holde konsentrasjonen, sier Bård Ylvisåker

- Får det noen betydning for planene fremover?

Ikke i første omgang. Timeplanen vår frem til november er jo sprengt fra før så det er ikke mange luker til å gjøre noe annet på en stund. Men det ringer jo mennesker fra andre siden av kloden som vil sette opp verdensturnéer - på bakgrunn av én låt. Det er helt kokko, sier Ylvisåker som ikke har noen forklaring på hvorfor akkurat denne videoen har fått massiv oppmerksomhet.

Vanskelig å forklare

- Det er ikke lett å si. Jeg tror sånne ting bare skjer tilfeldig og så kan folk mene og synse massevis etterpå om hvorfor det går så bra. Sannheten er vel at dersom det fantes en forklaring og en oppskrift så ville alle benyttet seg av den. Vi traff tilfeldigvis noe folk liker eller ikke liker nok til at de sender den videre. For vår del har det vært spesielt å plutselig ha kontakt med et produksjonsapparat som vanligvis forholder seg til store stjerner som Rihanna, Beyoncé, Jay-Z og så videre. Utover det har vi jobbet på vanlig vis med låten.

- Hva skjer med dere med en sånn voldsom eksponering?

- Det vil vel tiden vise - foreløpig tar vi det med en viss underholdende ro.