Den foreslåtte husleien er for høy til at styret mener det vil være økonomisk forsvarlig å flytte kinoen fra Prinsen til det planlagte kommunebygget på Leühenhaven.

Les også: Vil bruke 1,5 mrd. på nytt Leüthenhaven-bygg

– Vi ber nå administrasjonen i Trondheim Kino om å ta opp husleienivået på nytt med Trondheim kommune, sier styreleder Geirmund Lykke etter gårsdagens styremøte. Styret i kinoen mener husleiekravet fra kommunen ligger over det som kan regnes som markedspris.

Nova billigere

– Vi har nettopp reforhandlet husleieavtalen for kinosenteret på Nova, og mener vi vet litt om markedsprisen i Trondheim, sier Lykke. Den forespeilede husleien på Leüthenhaven ligger over Nova ifølge Geirmund Lykke.

Dette betyr at Trondheim kino enten kan bli værende på Prinsen eller flytte til Leüthenhaven dersom kommunen setter ned husleien.

Kan velte velferdssenter

Til neste styremøte har styret i kinoen bedt om å få en gjennomgang av Studentsamskipnadens planer for Prinsen med studentboliger, treningssenter og klatrevegg i tillegg til kino.

For Studentsamskipnaden og Høgskolen i Sør-Trøndelag (Hist) som holder hus like ved, er det ønskelig at kinoen blir værende i Prinsen. I Adresseavisen mandag sa studentleder Synne Trudesdatter Grønvold ved Hist at hun frykter planene om et velferdsbygg for studentene vil havarere dersom kinoen flytter. Hun kaller Prinsen-prosjektet for det ultimate velferdsprosjektet som vil heve Trondheim som studentby.

Les også: Frykter havari for kino og studentsenter

Det er Trondheim kino som eier Prinsen i dag. Dersom resultatet blir at kinoen flytter til Leüthenhaven, blir eiendomen solgt. Blir kinoen derimot i Prinsen, er det uklart hvordan eierforholdene blir.

– Det kan være at vi lager et felles eierselskap, sier styreleder Geirmund Lykke.

Slik ser arkitekten for seg det kombinasjonen av kino, studentidrettsbygg og studentboliger. Foto: Illustrasjon: Link Arkitektur, Ilustrasjon: Link Arkitektur