De skal fylle  Rockefeller

Unge piker og gamle menn har forent krefter i The Storås Danseband, med mål om å gjenopplive gamle dagers danselyst hos nikkende, øldrikkende konsertgjengere.

Saken oppdateres.

- Vi spiller norske slagere fra perioden 1955 til 1965, forteller Asbjørn Johansen, og tilføyer:

- Det e det hainn Sveinung som har bestemt.

Sveinungen, som den gamle The Saunders-helten snakker om, er selvfølgelig han med det klingende navnet Sundli. Opphavsmannen til både festivalen og utestedet med samme navn, fikk nemlig en fiks idé i fylla under fjorårets Storåsfestival: Få folket til å begynne å danse på konsert igjen! Og vips, så ble mannen manager òg.

Jentene, Tina Skogstad (20) og Tonje Harøy (21) kjente Sundli fra før. Og The Saunders-gutta var selvskrevne, de varmet i sin tid opp for selveste The Shadows. Nå er The Storås Danseband aktuelle med singelen med det beskrivende navnet «Unge piker og eldre menn».

Ros fra Nora

Låter som Ole Ivars, Gogol Bordello og Nora Brockstedt. Denne noe sprikende sjangerbetegnelsen er å lese på dansebandets MySpace-side. Låtene er kjente og kjære låter som «La meg være ung», «En bitte bitte liten mini minimal bikini», «Tango for to» og «Voi Voi».

- Sveinung ville egentlig modernisere sekstitallsmusikken, men da sa vi nei! Det er jo mye artigere å gjøre det ordentlig, forteller jentene, og tilføyer at selveste Nora Brockstedt uttrykte begeistring da de møtte henne tidligere i år.

Men det har ikke vært bare enkelt å skulle synge gamle sanger om igjen. Dansebandet har måttet lete etter innspillinger av de gamle låtene på biblioteker rundt omkring. Mange av tekstene eksisterer ikke i papirform, så jeinta'n og gammelkailla'n har måttet pløye gjennom låtene og skrive ned tekstene selv.

- Det er gamle opptak, så det er ikke like lett å høre hva de synger, sier Tonje.

- Så noen ord måtte vi finne på selv, ler Tina.

Rockefeller om ett år

Selv om P3 ikke vil spille musikken deres («dæm mistenke at det bare e toill fra'n Sveinung»), gleder de seg fryktelig til å showe seg gjennom sommeren.

- Vi ska spæll på Levanger og Hitra, Storås og Folkets Hus, og ka'n Sveinung har foinne på etter det, det veit itj vi einno, flirer Asbjørn Johansen.

Men én ting er sikkert, til høsten skal det spilles inn album. Og målet er å fylle Rockefeller til randen innen ett år. For en PR-jippo fra Sundlis side, det skal de ikke ha på seg å være.

- Sveinung investere pæng, men vi investere en haug med fritid, sier Asbjørn.

- Vi driver på så lenge det går an, forsikrer Tina.

- Men det er nok fødselsdatoen som bestemmer, humrer Torbjørn «Pluggen» Johansen.

 
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå