Hulder i full fart ut av Paul McCartney-skolen

Hun synger, danser og lager bassfylt r&b. Er Nina G Trøndelags svar på Beyoncé?

Saken oppdateres.

- Det høres «badass» ut, så jeg går for det, men jeg er litt mer down to earth da, ler Nina Grødahl, som er aktuell med den ferske musikkvideoen «Gimme Some» under pseudonymet Nina G.

Den trønderske 24-åringen har akkurat avsluttet tre års skolegang på The Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA), og er klar til å håndhilse på Paul McCartney, som er grunnlegger av skolen under avslutningsseremonien i sommer. Til tross for at hun har gått på den prestisjetunge skolen, er hun likevel opptatt av å fortelle om oppveksten i Trondheim, og tiden hun holdt til på Kultursenteret ISAK, hvor hun for alvor begynte å finne sitt uttrykk.

- Det fantes ikke noe bra hiphop-miljø i byen, så jeg og noen venner dannet dansegruppen BeatBust. Vi arrangerte konkurranser og arrangementer for ungdom og jeg sto for koreografien. På ISAK fikk vi låne dansestudio gratis og fikk masse støtte. Jeg har bodd i Oslo også, men jeg har aldri opplevd lignende tilbud. Å få så mye hjelp og ha en slik plass å dra til var utrolig viktig.

Artisten beskriver musikken sin som en blanding av r&b og hiphop. Nå er planen å satse på musikk-karrieren.

Pengeinnsamling for å lage musikkvideo

- Når jeg skriver sanger er jeg opptatt av konsepter. Samtidig ser jeg for meg en musikkvideo og farger umiddelbart. Jeg tester låtene jeg skriver foran speilet og synger og danser. hvis jeg føler meg kul er det bra, og hvis ikke går jeg for noe annet.

At den nyutdannede trønderen er opptatt av konsepter er tydelig i hennes nye musikkvideo. I «Gimme Some» er artisten utkledd som hulder, og danser forførende blant ruiner og i mystiske skoger. Temaet i låten har likevel et dypere budskap.

- «Gimme Some» handler egentlig om musikkbransjen, forteller Grødahl.

- Det vil alltid komme noen nyere og «freshere», men det betyr ikke at jeg er dårlig. Bare at man må jobbe hardt og stå på.

Musikkvideoen «Gimme Some» ble finansiert med støtte fra kickstarter - et selskap som fungerer som et verktøy for å samle inn kapital til kreative prosjekter. Her presenterte Grødahl konseptet til videoen, og hun samlet inn i overkant av 11 000 kroner, som var beløpet som skulle til for å skape videoen.

- Kronekursen har vært dårlig, og selv om jeg har fått støtte fra lånekassa, har det blitt dyrere å bo i England, forklarer hun.

- Det var sykt hyggelig at så mange ville hjelpe, også så mange forskjellige folk. Jeg møter ofte folk på tog, og en jeg møtte tilfeldig på en tur og kom i prat med endte for eksempel opp med å hjelpe.

Videoen ble skutt på ulike lokasjoner i Wales, Brighton og Liverpool, og Grødahl holdt auditions på LIPA for å finne de riktige danserne. Artisten forteller at hun i motsetning til mange andre musikere på skolen ofte samarbeider med dansere fremfor musikere.

- Alle sier at jeg må få meg et band, men jeg vil heller ha dansere og røykmaskiner. Jeg tester ofte låtene jeg skriver på dansere. Musikere er ofte kritiske og analytiske. Dansere begynner heller å bevege seg hvis det de hører er bra.

Ny låt og video i juli

Nina G slipper en ny musikkvideo allerede i juli, kalt «Broke Bitch With Expensive Taste». Hun ler og forteller at tittelen beskriver livet hun lever for tiden.

- Jeg bor på sofaer hos venner i Oslo, og leter etter produsenter så jeg kan lage mer musikk.

Nina G ønsket dramatiske bakgrunnsbilder for å skape riktig stemning til musikkvideoen «Gimme Some». Hun fant de perfekte stedene i Wales, Brighton og Liverpool.
 

Nina G ønsket dramatiske bakgrunnsbilder for å skape riktig stemning til musikkvideoen «Gimme Some». Hun fant de perfekte stedene i Wales, Brighton og Liverpool.  

På forsiden nå