Sikrer «Tryllefløyten»

Steinvikholm Musikk-teater får en solid påplussing i neste års statsbudsjett. En ekstra bevilgning på 500 000 kroner sikrer en ny forestilling med «Tryllefløyten» neste år.

Saken oppdateres.

- Dette er en skikkelig gladmelding og en stor anerkjennelse for det arbeidet vi gjør, spesielt i forhold til barn og unge, sier operasjef Randi Spets.

LES OGSÅ: Museene vil ha gulrot - og frykter pisken

Steinvikholm Musikkteater - som har nasjonal status som Distriktsopera Nord-Trøndelag - søkte om en ekstrabevilgning på 700 000 kroner og fikk altså en halv million. Tatt i betraktning at årets statsstøtte er på knappe to millioner kroner, er den prosentvise økningen formidabel.

Største økning på ti år

- Dette er den største økningen musikkteateret har fått siden starten for ti år siden, påpeker Randi Spets.

Blant de fem distriktsoperaene i landet er Steinvikholm Musikkteater nest største post på departementets budsjett.

- Vi ser at kulturdepartementet følger nøye med på hva vi holder på med. De økte bevilgningene er et tydelig signal om å satse videre, fremholder Spets.

Operaen «Olav Engelbrektsson» er hovedsatsingen, men siden 2001 har Steinvikholm Musikkteater drevet landets eneste operaskole. 30 elever i alderen elleve til 16 år får én gang i uka, hele skoleåret, spesialopplæring i sang og musikkteater. Foruten å medvirke i «Olav Engelbrektsson» har elevene sin egen årlige forestilling «Viva Musica» sammen med profesjonelle utøvere. I operauka i august var de sterke bidragsutøvere i forestillingen «Tryllefløyten».

- Fortjener midler

- Dette er fortjente midler, sier operasanger Trond Halstein Moe.

Han har medvirket i «Olav Engelbrektsson» åtte ganger og var også sentral i oppsettingen av «Tryllefløyten».

- Jeg har fulgt musikkteateret på nært hold og sett verdien av arbeidet som er lagt ned. At unge talenter får anledning til å stå på en scene foran et stort publikum innen denne sjangeren, er bare helt unikt, sier Trond Halstein Moe.

Ingvild Kjerkol, styremedlem i Steinvikholm Musikkteater og Ap-politiker, er svært tilfreds med den rødgrønne regjeringens satsing på det hun kaller den store kulturelle massemønstringen i Stjørdal. Som kandidat til stortingsvalget for snart fire år siden lovet hun og partiet at statsstøtten til Steinvikholm Musikkteater skulle passere to millioner kroner i løpet av fireårsperioden.

- Nå er denne målsettingen overoppfylt. Dette er en del av kulturløftet til den rødgrønne regjeringen. De totale bevilgningene til kultur har økt med én milliard kroner, og det er historisk, sier Ingvild Kjerkol. 
På forsiden nå