Se Gunnhilds nye kjærlighetssingel

- Det er viktig å beholde troen på kjærligheten, selv om du kan ha brent deg noen ganger, sier Gunnhild Sundli.

Saken oppdateres.


Med det oppsummerer hun tankene bak låten «Du e' nær», singelen som utgis i dag.

- Det er litt komplisert å velge singlelåt. Jeg blir redd folk skal få feil inntrykk av albumet som helhet. Jeg føler jeg har skapt et variert uttrykk. Men den første singelen og denne nye til sammen gir nok en pekepinn om hvordan albumet er, sier Gunnhild Sundli.

I dag utgis altså «Du e nær» som single, og 24. januar kommer hennes første soloalbum som har fått tittelen «Tankerop» - litt senere enn det som opprinnelig var meningen.

Tyvtitt på musikkvideoen og hør kjærinlighetslåten øverst i saken.

Det nye livet

- Albumet er ferdig, og vi kunne rukket å gi det ut i høst. Men det var bedre å ta seg tid til å få den riktige finishen, tenke låtrekkefølge og så videre, sier Gunnhild som også selv hadde behov for å roe ned, og gli inn i sitt nye liv som heltids vokalist og låtskriver.

- Jeg har jobbet mange år som skuespiller ved Trøndelag Teater og før det som vokalist i Gåte, i begge rollene var jobben min å fortolke det andre har skapt. Nå er det jeg selv som skaper, det krever sitt - tid til ettertanke, tid til å oppleve og til å fordøye, sier Gunnhild - som har skrevet alle låtene på albumet.

Før tolket hun andre

- Det er noe helt nytt, det å formidle mitt eget. Det er veldig artig å la andre få del i det som jeg har skapt.

- Og litt skummelt også?

- Ja, men mest artig, fastslår Gunnhild.

- Og for meg personlig er noe av det viktigste med albumet allerede skjedd. Jeg har klart å skape noe jeg selv kan stå for, sier hun.

Hun debuterte også som solo konsertartist tidlig i år, blant annet med et par konserter på Bylarm. Etter albumutgivelse vil hun også drar ut på turné med omtrent det samme bandet som den gangen.

- Det blir litt mer rocka på scenen enn på plate, sier Gunnhild som har strevd litt med å definere sin egen musikkstil.

- Stein Torleif Bjella foreslo «visefolk», og kanskje det er en grei beskrivelse. men jeg føler ikke den dekker helt, sier Gunnhild som frå vist frem sin mest nedtonede side på singlen som gis ut i dag.

Flere slags kjærlighet

- For meg er det jo en sang om kjærlighet mellom mann og kvinne, men den kan også handle om en kjærlighet vi alle trenger, og kanskje henter fra andre enn en kjæreste. Det skjønte jeg først da regissør Sara Gabriella Rønneberg som har regissert musikkvideoen kom med sitt manus og forslag til hvordan den skulle være. Jeg falt veldig for hennes idè, og synes det har gitt en ny vinkling på låta for min del også, sier Gunnhild Sundli.

Album over nyttår: «Du e' nær» er en smakebit på Gunhild Sundlis soloalbum «Tankerop» som utgis i januar. 

Album over nyttår: «Du e' nær» er en smakebit på Gunhild Sundlis soloalbum «Tankerop» som utgis i januar. 

På forsiden nå