Trondheimsolistene ble stoppet av politiet i Delhi

Musikken ble for mye for lovens lange arm, men opplevelsen ble magisk for publikum.

Da politiet banket på måtte gitarist Knut Reiersrud og Trondheimsolistene klare seg uten lydanlegg. Dermed ble det akustisk nattblues. 

Saken oppdateres.

Fredag og lørdag har Trondheimsolistene deltatt på musikkfestivalen Strings of the World i storbyområdet Delhi i nordøstlige delen av India. Festivalen finner sted på taket av en nattklubb i byen, og mot slutten av konserten fredag kveld kom politiet på besøk.

- De kunne fortelle oss at det var på tide å skru av musikken siden det bråkte så mye, humrer daglig leder i Trondheimsolistene Steinar Larsen til adressa.no.

Gikk over til akustisk

Dermed måtte den daglige lederen tusle opp på scenen og få musikerne til å plugge ut lyden. Men musikken stoppet ikke av den grunn.

- Musikerne, deriblant Knut Reiersrud og Atle Sponberg, gikk ned blant publikum. Der spilte de akustisk, og det ble rett og slett en magisk opplevelse for publikum under den indiske nattehimmelen, sier Larsen.

Også politiet var fornøyd med løsningen, og Larsen legger til at den siste låten var en slags vuggesang som gjorde seg ekstra godt i akustisk versjon.

Han ser ironien i at beskjeden kom i et byområde med rundt 20 millioner millioner innbyggere. Et sted som ikke akkurat er kjent for å være stille og rolig.

Internasjonal festival

Festivalen ble første gang arrangert i 2012 som et samarbeid mellom Trondheimsolistene og den indiske fiolinisten Sharat Chandra Srivastava. I år er det med musikere fra India, Norge, Nederland, Skottland, Kina og Slovenia.

- Det snakkes nå om å gjøre avleggere av festivalen både i Norge og Skottland, sier Larsen.

I den norske delegasjonen deltar også Knut Reiersrud og Atle Sponberg, samt Bergmund Skarslien som har skrevet en del av musikken.

Annerledes utfordringer

Å delta på festival i India skaper helt andre utfordringer for orkesteret enn det de er vant med fra Trondheim. Blant annet er det store utfordringer knyttet til trafikk og logistikk.

- Det er en sabla trafikk i denne byen, men vi må bare være fleksible. Ting tar ofte litt lengre tid enn man er vant til, men det er topp folk i alle ledd. Samtlige er utrolig spennende å jobbe med. Dersom man ikke rekker dit man skulle ha prøvene, så tar man de bare et annet sted, forteller Larsen.

Da adressa.no pratet med den daglige lederen lørdag kveld sto Trondheimsolistene på scenen med det store indiske fushion-bandet Mrigya. Senere lørdag kveld settes kursen nordover mot Trondheim igjen.

- Kreativiteten som vi møter og tar med oss herfra må vi bare ta med oss, avrunder Larsen, som legger til at timingen for India-turen ikke var den verste.

- Det er stort å være nordmann i India akkurat nå. Alle her er opptatt av at en ung nordmann har slått selveste Anand, forteller han.

Slik så det ut da Trondheimsolistene og Sharat Chandra Srivastava sto på scenen lørdag kveld. Knut Reiersrud på gitar til venstre.   

Slik så det ut da Trondheimsolistene og Sharat Chandra Srivastava sto på scenen lørdag kveld. Knut Reiersrud på gitar til venstre.  

På forsiden nå