Publikumsrekord i borggården på Stiklestad:

– Det var helt magisk

STIKLESTAD: Sissel Kyrkjebø strålte som bare hun kan og var svært begeistret etter konserten på Stiklestad i går kveld. Det var helt magisk, sa hele Norges gullstrupe.

Saken oppdateres.

Det ble satt ny publikumsrekord med over 1200 til stede i Borggården på det historiske slagstedet sent i går kveld. Publikum klappet frem det ene ekstranummeret etter det andre, og sangstjernen kvitterte med temaet fra «Titanic», «Eg Veit ein borg» og «Going home» før hun gikk av scenen like før midnatt.

– Dette var et veldig flott lokale, veldig intimt og helt perfekt, sa verdensstjernen, som har fått flere hederspriser og utmerkelser enn de fleste andre artister i Norge.

Perlene kom

Fans helt fra Belgia og England hadde tatt turen til Stiklestad for å oppleve årets sommerkonsert med Sissel. Christine og Marc fra Belgia fortalte at de brukte ferien bare på henne.

– Du har en fantastisk stemme, sa Marc, før de ga Sissel ekte, belgisk sjokolade.

Svært mange ville hilse på og bli tatt bilde av sammen med sangstjernen etter konserten.

Sissel sang både kjente sanger og nytt og spennende materiale under konserten. Hun startet med «Rondo Amoroso» og fortsatte med sanger som «Vårvindar friska», «Hymn to winter og «O tysta ensamhet».

Mest åtgaum var det nok da hun kom til det hun hadde kalt mimrekroken. Da kom perlene på rekke og rad, med «Mormors hage», «Sukiaki», «Vestland Vestland» og selvsagt «Kjærlighet».

Sissel hadde også med seg verdalingen Gjermund Larsen på fele, fiolin og cello.

– Det er Gjermund som har lært oss å si Steksta, sa hun og lo så tårene trillet.

Norges fødested

Årets sommerturne er også en markering av hennes 20 år som artist. Stiklestad var hennes eneste stoppested i Trøndelag i sommer.

– Dette er Norges fødested og det var her det startet. Derfor var det ganske spesielt å synge her, mente Sissel, som synes Olsokdagene, hvor man blandet det nye og det gamle, var imponerende.

– Det er veldig viktig for meg. Man kan ikke akseptere det nye uten at man kjenner røttene, sa Sissel, som tok en varm dusj etter å ha sunget på den kaldeste kvelden på svært lenge i Trøndelag.

Sissel hadde også forsøkt å passe det inn slik under turneen at hun skulle få se «Spelet om Heilag Olav». Men det gikk ikke denne gangen.

– Jeg har aldri sett spelet, men har selvsagt hørt mye om det.. Jeg kjenner flere som er med i årets forestilling, kunne Sissel fortelle, før hun takket for seg.

I dag reiser hun til Jomfruland med bandet for å holde den aller siste konserten på årets sommerturne.

 
    
      (Foto: LEIF ARNE HOLME)

  Foto: LEIF ARNE HOLME

 
    
      (Foto: LEIF ARNE HOLME)

  Foto: LEIF ARNE HOLME

På forsiden nå