Tango med stor kraft

Kunstnerisk ambisiøse så det holder - og heldigvis holder gjennomføringen i lange baner også.

Saken oppdateres.

De var de unge, nuskete tangobarna til det «ordentlige» Trondheimstango-orkestret Tango Concertino. Når de nå etter flere år cd-debuterer, er det ikke akkurat som noe ungt og nusket gladtango-orkester.

Det er nesten tvert om, at det kunstneriske ambisjonsnivået nesten blir for høyt, at gløden i formidlingen risikerer å forsvinne.

Men bare nesten - for Tangueros del Norte har både kunstnerisk dybde og intensitet i formidlingen på «Inspiracion». Assosiasjonen til Trondheimsolistene i unge år er åpenbar.

Tangueros Del Norte har i 2008 åtte medlemmer fra 15 til 26 år. På albumet fremfører de 12 nummer signert Astor Piazolla og andre sentrale komponister innen argentinsk tango.

Dett er stykker som er mer til å lytte enn å danse til, servert av svært talentfulle musikere vi kommer til å høre veldig mye mer om og til i mange andre sammenhenger enn Tangueros del Norte.

Men vi kommer til å få høre mer om Tangueros del Norte også. Det er neppe mange orkestre i denne sjangeren på tilsvarende nivå i verden i dag. Ikke i selve Argentina en gang!

HØYDEPUNKT: «Libertango» og «Inspiracion»

 
På forsiden nå