Lydlunsj med vokal velklang

Trondheim Voices serverte utallige retter i Dokkhuset lørdag, alle med fascinerende, ulik smak.

Tett på: Publikum fikk velge i en rikholdig musikalsk meny og fikk oppleve Trondheim Voices på nært hold i Dokkhuset. 

Saken oppdateres.

Trondheim Voices serverte utallige retter i Dokkhuset lørdag, alle med fascinerende, ulik smak.

Trondheim Voices består for tiden av ni kvinnelige jazzvokalister, alle på skyhøyt musikalsk nivå. Lørdag inviterte de til en serie korte gratiskonserter i Dokkhuset under tittelen «Lydlunsjbuffet».

Publikum fikk velge i en rikholdig meny av forretter, hovedretter og desserter. «Lyddusj», «Lydmassasje» og «Fruktig, friskt, ungdommelig overmot» var noen av forrettene. Under bordsetningen der adressa.no var til stede, ble det servert «Lyddusj», en lett, appetittvekkende sildring av vokal velklang.

Som hvilerett fikk vi høre Inger Hagerups «Mauren», som Eldbjørg Raknes har satt melodi til: «Liten? Jeg? Langt ifra. Jeg er akkurat stor nok. Fyller meg selv helt på langs og på tvers fra øverst til nederst.»

Publikum fikk kraftigere saker å bite i under hovedretten; «Brunsnegler i rakettsaus med tyttebær og krekling», der Trondheim Voices klang som et helt orkester. Bare ved hjelp av sine egne stemmebånd lager de en rekke klanger; vind i trærne, bølger mot stranda, klokkespill og perkusjon.

Live Maria Roggen hadde hovedrollen under desserten, en iskald sorbet med melonringer og sjokoladestrø med en sterk smak av Kurt Weills «Lost In The Stars».

De som fikk med seg flere bordsetninger, forteller om stor spennvidde gjennom dagen. Trondheim Voices er et improvisasjonsorientert ensemble som sjelden eller aldri gjentar seg selv.

Vokalensemblet som i Dokkhuset besto av Roggen, Tone Åse, Heidi Skjerve, Ingrid Lode, Siri Gjære, Kirsti Huke, Anita Kaasbøll, Torunn Sævik og Silje Ræstad Karlsen, skal i aksjon i flere andre sammenhenger i Trondheim utover høsten. Det er all grunn til å få dem med seg.

På forsiden nå