Mobbeoffer stjerne i strippemusikal

Petter Aagaard turte ikke dusje sammen med klassekameratene.

Saken oppdateres.

Skuespiller Petter Aagaard fra Trondheim har fått sving på sakene. Fredag var han en av stjernene da musikalen «I blanke messingen» hadde premiere ved Teater Ibsen. Aagaard spiller stripperen Ethan Girard - han med størst utstyr.

Liten penis ingen hindring

- Jeg var helt klar på at det var den rollen jeg ville ha. På audition spurte de meg om jeg forsto at det var den rollen med mest nakenhet. Da sa jeg; vel har jeg en liten penis, men den lukter som en stor. Da lo regissøren så han grein og jeg så det i blikket hans at jeg hadde fått rollen - humor er jo råviktig særlig for den karakteren.

Aagaard forteller at han har alene-nakenscener i første akt og at han er med når hele teamet gjør en «full frontal» i sluttscenen.

Damene glaner på skrittet

- Damene skled jo nesten av stolene! De forventet nok ikke at vi skulle gå så langt. Først går tangaen av - og vi skjuler utstyret med hjelmen. Til slutt tar vi på oss hjelmen og da er det bare baklyset som hindrer innsyn. Baklyset gjør at vi ser publikum og en ting er sikkert: Alle damene glaner oss midt i skrittet. Det kan de ikke nekte for, ha ha.

Skuespilleren forteller at teamet med strippende mannfolk brukte noen uker før de ble varme i trøya og lot alle tekstilene falle.

- Først var det bar overkropp noen uker. Så var det tanga. Ikke før i uke seks var det D-dag og alt måtte av. Og du vet jo hvordan det er. En haug med heterofile mannfolk på en kald scene, veldig fokusert på arbeidsoppgavene. Vel, det var ikke all verden vi hadde å vise fram.

Mobbeoffer

Trondhjemmeren har ikke alltid vært ubeskjeden stjerne. På ungdomsskolen ble han mobbet fordi han var liten og sent utviklet. Han sykmeldte seg fra gymmen for å slippe å dusje sammen med klassekameratene. Hva har skjedd?

- Jeg skjønte at jeg måtte bli skuespiller for å leve ut de crazy sidene mine. Det at jeg ble mobba har gitt meg tykk hud og en forståelse av hvor viktig det er å slippe seg løs. Den fæle tiden på ungdomsskolen har gjort meg til en selvsikker artist, faktisk. I fjor spilte jeg i Cats og løp rundt i cat suit. I år er det no suit.

Den som ler sist ler best?

- Det kan du si. Det var jeg som fikk damene til sist - det er i alle fall sikkert. De var fraværende i ungdomstiden, men når jeg bestemte meg for å være meg selv kom også selvsikkerheten - og det er jo det damer egentlig vil ha.

Topper plakaten

Den sjenerte gutten fra Ugla er nå coverboy på program og plakater for musikalen. som nå reiser ut på en miniturne i seks byer.

- At min karakter er valgt til å selge forestillingen tar jeg som et kompliment. Karakteren min er den drøyeste og med villest regi - det var derfor jeg ville ha denne rollen. Det er jeg som står for slapstick-humoren, ler Aagaard. 
På forsiden nå