Med avviklingen av Olavs Pub mistet Trondheim sin lille storstue for standup. Stand Up Trondheim er blitt redusert til testkvelder på Good Omens og Me Nightclub. Lokale komikere står i fare for å bli fanget i evig prøvespill i breddestandupen. Etablerte komikere besøker ikke byen.

Hans Andreas Knudsen og Anders Havdal Tangenes skal ha honnør for å arrangere show på Antikvariatet hver fredag i juli. Man tar seg likevel i å savne Alan Drops stramme grep fra Olavs. Sommerstandup på Antikvariatet fredag var langt svakere enn Stand Up Trondheims klubbkvelder.

Sven Rusdal har utviklet seg som historieforteller siden sist gang Adresseavisen skrev om ham, ifølge vår anmelder.

Fredagens andre show på Bakklandet var en særdeles ujevn affære. Fem komikere ble servert. To av dem leverte. Steinar Daltveit (Bergen), Frida Andersen og konferansier Iselin Kronlund (begge Oslo) slet med å få respons fra publikum. Poengene var forutsigbare, forsøk på samtaler med publikum var lite oppfinnsomme.

Steinar Daltveit.

Altfor ofte hoppet de utålmodige og usikre fra tema til tema. Premiss, første og beste poeng, neste tema. Kronlund måtte vitse om at mikrofonen kanskje ikke var på, Andersen om at hun ikke var «hard to get», men «hard to want», hvilket var poenger som dessverre sa mye om det de leverte på scenen. Alle tre kan bli bedre, men de må gå harde runder i skriverommet.

Frida Andersen beskrev seg selv som en deprimert narsissist fredag kveld i Antikvariatet.

Heldigvis var det lyspunkter. Sven Rusdal (Sandnes) har utviklet seg som historieforteller. Før var poengene hans altfor ofte noe morsomt han hadde sagt en gang. Nå har han åpnet opp universet i historiene sine, de har fått rom til tankeleken hans, og den er virkelig morsom. Kevin Kildal (Meløy/Bodø) har gjort stor suksess med det velfortjent bejublede soloshowet «Drittliv». Nå tester han tekster til neste forestilling, «Skamlaus».

Kildal våger å utforske ideene sine mye lengre enn komikolleger flest ville gjort, og melker dermed det ene herlige poenget etter det andre. Energien sitter fra første stavelse. Han kaster ut en krass påstand eller maler et mørkt scenario, for så å vitse seg elegant og brutalt ut av det. Publikum har virkelig noe å glede seg til når «Skamlaus» er klart. Liker du ham ikke nå, kommer du til å gjøre det en dag, trolig allerede i 2019. Som helhet var dermed månedens andre sommerstandup en svak affære. Arrangørene bør være strengere når de booker komikere og deler ut sceneminutter. Publikum fortjener valuta for alle de 170 kronene de legger igjen i døra. De fikk de ikke denne gangen. Fredag kveld savnet man Stand Up Trondheim. Og man savnet lokale komikere.