de to beste i helgens norgescuprenn i hopp i Granåsen. Roar Ljøkelsøy vant søndag, Vegard Haukø Sklett satte bakkerekord og vant overleget lørdag. Foto: MARIANN DYBDAHL

- Det Vegard gjorde i Granåsen lørdag var rett og slett kjempebra. Slik han hoppet der, hadde det helt sikkert holdt til en plass blant de ti beste i verdenscupen. Kanskje i nærheten av pallen, sa Roar Ljøkelsøy om Trønderhopp-kompisen fra Grong som sjokkerte alle i lørdagen NC-renn i Granåsen. Med hopp på 145 (bakkerekord) og 142 meter var han overlegen vinner hele 46,9 poeng foran Roar Ljøkelsøy som ble tredjemann med hopp på 133 og 128,5 meter. Mellom de to kom Akseli Kokkonen.

Slo tilbake

I søndagens norgescuprenn var imidlertid Roar Ljøkelsøy tilbake på vinnersporet. Etter hopp på 136,5 og 139,5 meter slo han Vegard Haukø Sklett med 2,7 poeng.

- Dette var noe av det bedre jeg har prestert på lenge. Følte at jeg fikk igjen for små justeringer jeg hadde planlagt å foreta. Å kunne gjøre dette i ro og mak her i Granåsen der jeg er trygg på bakken, tror jeg var lurt av meg. Hvis jeg er ønsket av dem som bestemmer, mener jeg at jeg er klar for å hoppe i Kulm kommende helg. Et par dager til med trening her i Granåsen nå så håper jeg å få litt stabilitet ut av det, sa Roar Ljøkelsøy.

Til Sapporo

Tur til Kulm blir det definitivt ikke på Vegard Haukø Sklett. Isteden setter han kursen for Japan og COC-renn i Sapporo.

- Helt greit. Jeg er kjempefornøyd med endelig å ha funnet tilbake til noe av de jeg presterte før sesongen. Nå stemmer detaljene og det gjelder bare å bygge videre på den følelsen jeg har nå. Da kan det bli artig i konkurransene fremover. Hopper jeg bra, får jeg nok tidsnok sjansen i verdenscupen, sa Vegard Haukø Sklett.