Dragon Quest Builders

Nintendo Switch

Minecraft er en av spillhistoriens største suksesser. Dragon Quest er japans folkesport. Når du kombinerer disse to så får du en sukkersøt suksesshistorie som det er umulig å ikke  bli sjarmert av.

Denne anmeldelse kommer kanskje sent, men den kommer godt. For ukene som har gått siden Dragon Quest Builders ble først lansert for Nintendo Switch har vist at spillet har et usedvanlig langt livsløp foran seg.

Du vet kanskje hva Minecraft er for noe, men er mer usikker på hva Dragon Quest dreier seg om. Den måten Japan har omfavnet Dragon Quest -serien siden starten i 1986 kan kanskje best sammenlignes med den måten Sør-Korea har omfavnet strategispillet Starcraft. Vi snakker altså om en slag folkesport. Dragon Quest er så umåtelig populært i Japan har vi ikke har noe å sammenligne det med her på berget. Det nærmest vi kommer er kanskje populariteten til Super Mario.

Det dreier seg om et klassisk rollespill befolket med karakterer og figurer fra fantasien til Akira Toriyama ( Japans svar på Walt Disney, om du vil). Men der spillene i «hovedserien» er langsomme og taktiske er Dragon Quest Builders mer leken.

Hovedpersonen i spillet våkner etter en lang søvn og får i oppdrag å gjenoppbygge verden. Måten du gjør dette på er kjent fra Minecraft. Sten for sten, bygning for bygning. Men der Minecraft-universet ofte kan føles litt tomt, så har du her hele Dragon Quest- historien som bakteppe. Det betyr at du må kjempe mot ( snille) monstre like så ofte som du bygger hus og byer. Det hele er så sukkersøtt og sjarmerende at det neste blir litt for mye ( men bare nesten).

Det krever ingen forhåndskunnskap om hverken Minecraft eller Dragon Quest for å begi seg ut i denne verdenen. Alt blir forklart på en enkel og morsom måte. Dragon Quest Builders henvender seg til en målgruppe som i utgangspunktet er langt yngre enn hva vi er vant til fra Dragon Quest -serien. Men dette ser undertegnede på som positivt. For Dragon Quest -spillene kan ofte være irriterende navlebeskuende og trege for de som ikke har omfavnet den japanske JRPG-tradisjonen helt og holdent.

Dønn sjarmerende, altså.