Monster Hunter World

PS4 / Xbox One ( PC kommer senere i 2018)

Helt siden det første Monster Hunter ble lansert for Playstation 2 i 2005 har undertegnede vært en stor fan av serien. Tittelen sier alt. Du jakter monstre. Fra huden, hornene og skjellene lager du stadig større og bedre våpen og utstyr. Deretter bærer det ut i villmarka igjen for å jakte enda større og farligere våpen.

Denne endeløse loopen bør være velkjent for de flest gamere. Det er det samme drivstoffet som sørger for at spill som Diablo og World of Warcraft år etter år tiltrekker seg mennesker av alle aldersgrupper. Digital crack, har det blitt kalt, og det er ikke til å underslå at denne typen spill har en avhengighets -og mestringsfølelse som er unik i spillsammenheng.

Monster Hunter ( sammen med Dragon Quest -serien) er folkesport i hjemlandet Japan og spillene selger i bøtter og spann uansett plattform de blir utgitt på.

Monster Hunter World er det første spillet som satser fult på utnytte online-funksjonaliteten i serien og blir derfor lettere å sammenligne med Dark Souls -serien enn den mer typiske enspiller-opplevelsen fra Diablo og lignende spill.

Monster Hunter World er stort, vakkert og enormt tilfredsstillende å spille når du endelig har mestret de mange funksjonene. For som alltid, Monster Hunter gir ikke ved dørene. Dette er en spillserie som krever at du faktisk leser de hundrevis av små instruksjonene som gies.

Det hele koker ned til at du velger den typen våpen som passer deg best for deretter å sette ut i vilmarken for å jakte monster. Hvert oppdrag avsluttes med en typisk boss-kamp som i mange tilfeller kan vare så lenge som i 30 minutter. Og det er her multiplayer-funksjonaliteten kommer inn i bildet. Å nedlegge et enormt monster alene er ofte en tålmodighetsprøve av de sjeldne, men om du tilkaller hjelp i form av en til tre andre jegere ( online-spillere) så blir denne utfordringen ikke bare langt lettere, men også mye, mye morsommere.

Og mestringsfølelsen du sitter igjen med etterpå er den samme som du får fra Dark Souls -spillene etter å beseiret en usedvanlig brysom boss.

Årets beste spill 2018? Ja, det skulle jaggu ikke forundre meg.