GOD OF WAR

PS4

Sonys mangeårige action-serie God of War har fått en solid ansiktsløftning. Dette syvende spillet i serien ( om vi inkluderer de to PSP-spillene) er på mange måter en ny start for den grautsure krigsguden Kratos fra Hellas. Tidligere spill var solid forankret i den gamle tradisjonen med fikserte kameravinkler. Her har utviklerne ikke bare sluppet Kratos fri i norrøn mytologi, men også modernisert alle aspekter ved spillet.

God of War har aldri vært en serie der historien har stått sentralt. Stort sett har det handlet om å utveksle slag med kaldt stål mot historiske skikkelser og mytologiske skapninger fra gresk historie. God of War 2018 derimot, tar en helt annen innfalsvinkel. Ikke bare er det den særdeles velskrevne historien som står sentralt her, men spillet er også forbløffende rørende. Spillet tar til etter at Kratos begraver sin kone og står igjen alene med sin 11 år gamle sønn. Sønnens vitelystne og åpenhjertige personlighet står i sterk kontrast til Kratos' fåmælte surmuling og er utgangspunktet for en rekke hysterisk morsomme situasjoner.

God of War 2018 er uten sammenligning det flotteste og mest fotorealistiske spillet på PS4 til dags dato. Det ser nesten uforskammet flott ut og alt fungerer sømløst uten så mye som en eneste lasteskjerm.

Kratos' trofaste Blades of Chaos er denne gangen byttet ut med en nordisk øks som på alle mulige måter er et bedre våpen. Øksa brukes også til å løse en rekke enkle gåter gjennom hele spillet gang.

God of War 2018 er rett og slett et fenomenalt bra spill - uansett om du velger å se det som en ny start for serien eller om dette er ditt første møte med gretne Kratos.

En soleklart terningkast seks.