Kjært gjensyn med mestertyven

SPILL: Varsko her, alle barnefamiler. Årets beste spill for aldersgruppen syv til fjorten år er endelig klart for PS3 og PS Vita. Etter åtte års fravær er Sly Cooper, Bentley og Murray tilbake.

Saken oppdateres.

Sly Cooper var konge på Playstation 2. Tre fabelaktige spill der du spilte som vaskebjørnen Sly Cooper, en mestertyv og en usedvanlig sympatisk karakter. Men kanskje det aller beste med spillene var at de var utstyrt med norsk stemmeskuespill. En sjeldenhet både da og nå.

«Sly Cooper: Thieves in Time» er inget unntak. De samme norske stemmene er tilbake og er med på å gjøre årets utgave av Sly til et av de viktigste utgivelsene for denne aldersgruppen på svært mange år. Dette er nemlig spillgull av det slaget som nesten ikke lages lengre.

Historien denne gangen dreier seg om reise i tid. Sly, Murray og Bentley må besøke seks forskjellige tidsaldre der de må befri forfedrene til Sly som alle sitter fanget. Settingen gjør dette til det mest fargerike Sly-spillet så langt. Noen av settingene fungerer riktignok bedre enn andre (feudaltidens Japan er en personlig favoritt), men det finnes fint lite her som ikke fungerer på noen måte. Humoren som de tre første spillene var så rik på finnes det mer enn nok av her også. Faktisk vil jeg påstå at «Sly Cooper: Thieves in Time» er det morsomste av de fire spillene i serien. Grafikken er glassklar og fantastisk hele veien gjennom. Faktisk enda bedre enn den var i HD-trilogien om Sly Cooper som kom på PS3 i fjor.

I hver at tidsperiodene som Sly & Co. besøker får Sly tilgang til en ny drakt. Denne gjør at vår alles favorittvaskebjørn ta ta i bruk enda flere spesialknep enn det som butikken «tyvenettet» tilbyr. Resultatet er et spill som kanskje kan føles litt for lett til tider for en veteran fra de tre

 
På forsiden nå