Spreke spøkelser

SPILL: Det tok «bare» 12 år, men nå er endelig oppfølgeren til Nintendos kult-klassiker «Luigi's Mansion» endelig her.

Saken oppdateres.

Undervurderte «Luigi's Mansion» som kom til GameCube i 2001 er ikke bare et av Nintendos aller beste spill, det er også kanskje det minst kjente av alle titler som har navnene Mario eller Luigi i tittelen. Spillet var en hybrid av 2D og 3D helt i starten av en periode da Nintendo fortsatt ikke helt visste hvor de skulle ta serien om de to italienske rørleggerne. Resultatet ble et sidespor der Luigi måtte jakte på sin mer kjente storebror i et hjemsøkt hus. Spillmessig så handlet det om å  jakte på nøkler og fange spøkelser med super-støvsugeren Poltergust 3000.

12 år senere er premissene de samme. Mario er forsvunnet og Luigi må dra på jakt etter storbror. Denne gangen skjer det i en rekke med hjemsøkte steder. Med seg har han fått en oppgradert versjon av Poltergust-maskinene.

Jeg kan ikke forstå noe annet enn at «Luigi's Mansion 2» må være blant de aller beste  spillene laget for Nintendo 3DS. Det er i allefall bedre enn alle titler med storebror Mario i hovedrollen som så langt har kommet til Nintendos lille håndholdt spillkonsoll. Humoren fra det første spillet er intakt og innholdet er minst firedoblet i både kvalitet og lengde. På mange måter er dette det definitive 3DS -spillet fra Nintendo. Ikke så skummelt at det blir skremmende for de minste, heller ikke så «ufarliggjort» at det vil frastøte seg den litt eldre garden av Nintendo-fans. «Luigi' s Mansion 2» er faktisk helt perfekt til å ta med seg på den laaaaange bilturen du skal på i sommer, eller til å ha med seg til sommerhotellet på Mallorca når skoleferien endelig er et faktum. Dette spillet skal du nyte. En knallsterk femmer.

 
På forsiden nå