Den beste stjernekrigen av dem alle

SPILL: Glem filmene til George Lucas. Den aller beste historien fra Star Wars-universet er «Knights of the Old Republic» som kom for ti år siden. Nå er den tilgjengelig for Ipad.

Saken oppdateres.

Bare for å få ryddet en eventuell misforståelse av veien: Dette spillet har ingenting med spillet «Star Wars: The Old Republic» å gjøre til tross for det likelydende navnet. «Star Wars: The Old Republic» er et MMO-spill (av typen «World of Warcraft» for pc, «Star Wars: Knights of the Old Republic» derimot er et godt, gammeldags rollespill satt til Star Wars-universet og ble laget av Bioware («Mass Effect», «Dragon Age») for pc og den aller første Xbox' en i 1993.

Du må frigjøre omlag to og en halv gigabyte på padda di om du tenker på å laste ned «Star Wars: Knights of the Old Republic» (noe du bør gjøre). I tillegg bør du også vite at om du er eier av en Ipad 1 eller en Ipad 2 bør du kanskje la være. En Ipad 3, Ipad Mini eller den aller nyeste padda (som forvirrende nok heter kun «Ipad») er et «must» for å kjøre dette med god skjermoppdateringshastighet.

«Star Wars: Knights of the Old Republic» er det andre Bioware-spillet (det første var «Baldur's Gate») som nå blir «paddifisert». Det er også et av de få spillene til padda som tilhører den eksklusive klubben vi kan kalle fra-pc-til-Pad. Nå ble det kanskje mye utenomsnakk her, men lanseringen av «Star Wars: Knights of the Old Republic» kom som julekvelden på kjerringa for vår del. Helt ut av det blå. Spillet er kanskje Biowares mest ambisiøse av de «gamle» pc-titlene. Vi snakker her om en spilletid på minst 40 timer. Under oveflaten styres det hele av det ambisiøse og komplekse «Dungeons & Dragons»-regelverket. La ikke det bekymre deg. Bruk heller tiden til å nyte det beste Star Wars-spillet av dem alle og Biowares kanskje aller største øyeblikk.

 
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå