Hylende morsom rumpehumor

SPILL: Do, prompe - og rumpevitser er i 99 prosent av tilfellene bare usmakelige. «South Park: The Stick of Truth» har perfeksjonert den illeluktende sjangeren.

Saken oppdateres.

SOUTH PARK: THE STICK OF TRUTH

PC / PS3 / Xbox 360

Aldersgrense: 18 år


Hva i all verden!? tenker du sannsynligvis når du leser aldergrensen på dette spillet. 18 år!!! For et spill basert på en tegnefilmserie! Dette er selvsagt feil. Aldergrensen burde ha vært 38 år og i tillegg utstyrt med en rekke advarsler om både obskøn ordbruk ( slå opp begrepet), fare for å le så milten revner, samt en ekstra advarsel om såkalt «anal probing» ( ikke slå det opp om mor eller far henger over skulderen din).

Det har blitt laget en rekke spill basert på populære filmer og TV-serier. Felles for de fleste av disse er at de er håpløst dårlige. «South Park: The Stick of Truth» er unntaket. Dette er et rollespill lagt så tett opp til orginalmatrialet at det faktisk er orginalmatrialet. South Park -skaperne Trey Parker og Matt Stone har nemlig jobbet så tett med dette spillet sammen med rollespillveteranene i Obsidian ( «Fallout: New Vegas», «Neverwinter Nights 2») at dette er et vaskeekte South Park -produkt.

Alt du egentlig trenger å vite om dette spillet er følgende: 1.) Det er hylende morsomt - vi snakker genuint le-så-du-får-vondt-i-magen -morsomt og 2.) Det er et dypt og tidvis komplekst rollespill satt til South Park -universet.

Med hånden på hjertet, «South Park: The Stick of Truth» ( sannhetens pinne, he-he), er det morsomst videospillet siden klassikeren «The Secret of Monkey Island» fra 1990. Det hjelper lite om du aldri har vært noen fan av South Park på TV. Dette ler du av uansett - jeg lover.

Spillmekanisk sett så dreier det seg om et rollespill av den gamle modellen. Turbaserte kamper, samt stadige oppgraderinger av evner og gjenstander. Alt framført på troverdig vis av de orginale stemmeskuespillerne fra TV-serien. Her i Europa så er både Xbox 360 og PS3- versjonen sensurert på visse punkter ( ikke PC-versjonen pussig nok). Det gjør ingenting for Trey Parker og Matt Stone har på snedig vis omgått denne sensuren med å legge til en rekke informasjonsplakater som faktisk er enda morsommere enn innholdet som er tatt vekk.

Makeløst.På forsiden nå