Her er lesernes favorittsitater fra «The Julekalender»

Mange gleder seg til et hjertelig gjensyn med Gjertrud, Olaf, Benny - og ikke minst Kvikk.

«Du får ligg på han Kvikk i lag med sofan» er en av lesernes største favoritter fra «The Julekalender».  Foto: TV 2/NTB scanpix

Saken oppdateres.

Adresseavisens sak om at «The Julekalender» nok en gang blir å se på norske TV-skjermer i desember har nådd ut til nesten 80 000 brukere på Facebook. Over 1300 personer har likt saken, og flere titalls personer har delt den. Over 100 personer har sagt sin mening om serien.

Vi oppfordret leserne til å komme med sine favorittsitater fra serien som gjorde «Bob, bob, bob, ikke sant?» og «Olaf, æ står under misteltein» til udødelige klassikere.

Et av sitatene som har fått flest likerklikk er Kents bidrag: «Du får ligg på han Kvikk i lag med sofan».

Cato har dratt frem en erketypisk trønderkommentar: «Det e altså itjnå som en go karsk»

Hva er din favoritt? Del ditt minne i kommentarfeltet under, i facebook-posten til høyre eller direkte på våre facebook-sider her.

«That's a good vending»

At karakteren Gjertrud har snakketøyet i orden er det ingen som helst tvil om. Etter at Gjertrud har lagt på røret etter en lengre telefonsamtale med sin søster klarer ikke Olaf å skjule sin oppgitthet. Det er Kim som husker kommentaren: «Nå, vart røre så varmt at du itj klart å hold ti de længer?»

De fleste sitatene kommer altså fra «kjernefamilien» som leter etter julepynt og vil ha foodprocessor (eller var det foodprofæssor?) til jul. Men Gynther, Hansi, Fritz og Good Old Gammel Nok er ikke helt glemt. Hanne husker blant annet sitatet «Å dæven kor øggli hi is».

Fritz' sine mange nedtegninger er det også flere som husker. Øystein drar frem det klassiske «Thats a good vending! Maby we can use that in another episode!» som en av sine favoritter.

Ida drar også frem en av Fritz' sine kommentarer, som alltid er rettet mot nissekompisen Hansi: «You are the one with the ugliest klær and the longest face».

Også mennene bak julekalenderen, Travellin' Strawberries har mange minner fra 1994 da kalenderen gikk på TV for første gang.

- Det var ville tilstander. At det skulle bli så mye galskap av noen langørete nisser, to bønder og en raring, det hadde vi aldri trodd, sa Erling Mylius i et intervju med Adresseavisen i fjor (krever abonnement).

Nissene gjorde også «støveldansen» en uslåelig klassiker. Dersom du ønsker et gjensyn med den kan du se Ivar «Gynter» Gafseth danse støveldansen i pur glede etter en travseier her.

LES OGSÅ: - Barn lurte på om vi ville være foreldrene deres (krever innlogging)

Ikke alle gleder seg

Ikke overraskende er det imidlertid noen som har fått nok av julekalenderen. Irene skal i alle fall finne noe annet for sine barn: «Står lett over The Julekalender ja. Tror ungene heller vil ha Blåfjell og det aller minste vil vel ha Tøfflus eller Jul i Skomakergata som den heter.»

Travellin' Strawberries selv har også samlet noen av de mest typiske uttrykkene fra figurene på denne siden. Julekalenderen skal vises på TV 2 for åttende gang, og det er TV 2 Zebra du må slå på dersom du skal få med deg kalenderen fra 1. til 24. desember.

Skal du benke deg foran skjermen i desember, og hva er ditt favorittuttrykk fra «The Julekalender»?

Posted by adressa.no on Tuesday, November 10, 2015
På forsiden nå