Bjørgen valset opp med alt og alle på dagens 10 kilometer klassisk i Steinkjer. Det skilte ett minutt og ti sekunder ned til Kristin Størmer Steira på sølvplass, og Marit Bjørgen føler hun er i god rute fram mot VM på hjemmebane.

- Aldri vært i bedre form

- Det var rett og slett et kjempeløp, det fungerte bra hele veien og jeg klarte å øke underveis. Jeg føler at alt går i riktig retning nå, og jeg har aldri vært i bedre form, sier Bjørgen.

Bjørgen fikk sitt gjennombrudd nettopp i Steinkjerløypene for nøyaktig ti år siden, og dette var også hennes NM-gull nummer ti.

Bjørgen-klassen

Vibeke Skofterud var imponert over farten til Marit Bjørgen. Mellom Marit og Kristin Størmer Steira skilte det ett minutt og ti sekunder, og Vibeke Skofterud havnet enda lenger bak.

- Kristin vant i klassen for oss mennesker, mens Marit vant i Marit Bjørgen-klassen, smiler Skofterud.

- Kan ikke spasere til seier

Også landslagstrener Egil Kristiansen var meget fornøyd med at Bjørgen viste samme klasse som i verdenscuprennene til nå i år.

- Dette løpet føyer seg inn i rekken av veldig gode 10-kilometere. Hun sprutet virkelig og går rolig og avslappet, sier Kristiansen.

Marit Bjørgen vant alle renn før jul. Deretter har hun blitt slått i to individuelle sprinter på rad.

- Det har vært greit at hun har blitt slått to ganger, så viser det at hun ikke kan spasere til seier, sier Kristiansen.

Den viktigste dagen til Marit Bjørgen under NM blir derfor morgendagens sprint. I løpet av dagen skal Egil Kristiansen ha en prat med Marit Bjørgen der de to skal gå gjennom hva Marit har sviktet på under sprintene og hvordan de skal rette det opp.

Foto: Jens Petter Søraa
Foto: SCANPIX
Foto: Alley, Ned