«Stolen. Mor, gi  meg stolen»

Monty Python mikses med Agatha Christie, smaksettes litt farse og toppes med Knut Nærums språklige snurrigheter.

Saken oppdateres.

- Vi har ledd oss gjennom prøvene, sier regissør og scenograf Rickard Skjong.

Det kan saktens være godt å skratte av det komplette vanvidd etter den mørkladne galskapen. For teaterlaget i BUL Nidaros går fra overgrep i psykiatrien i «Gjøkeredet» til burlesk farse med Knut Nærums «Mord over ein låg sko». Stykket er en absurd komedie full av illusjonsbrudd, ordspill, litterære referanser, forviklinger og fjas. Sjangerparodiene står i kø.

Det er ikke så ofte det drøyt 100 år gamle teaterlaget skilter med komikk.

- På 50- og 60-tallet ble det spilt mye komedie, men på 70-tallet skulle seriøse stykker vekke debatt. Og ikke siden 80-tallet har vi spilt på nynorsk, sier regissør Skjong.

Han har brukt det meste av fritiden den siste tida nede i BUL-kjelleren på Gildevangen hotell i Trondheim hvor tidskoloritten i klær og kostymer er lagt til 1930-tallet.

- Hva handler stykket om?

- Haha! Der var et godt spørsmål. Enkelt sagt så handler det om mord over en lav sko.

Agatha bananas

Vel, vel. Vi befinner oss i alle fall i herskapshuset Såleborg hos skomagnat Hermann Platt i AS Plattsko. Når uværet bryter løs, er huset fullt av slektninger, så vel som tjenere og mystiske politiinspektører. Alle med mer eller mindre rent mel i posen. I tillegg går det rykter om at forbrytergeniet Skuggen lusker rundt i nabolaget. Det er duket for spenning og forviklinger etter som det ene mordgåten etter den andre rulles opp. Folk oppfører seg til og med tungt mistenkelig allerede før noe kriminelt har skjedd. Absurditetene florerer til tider og det kan virke som om Agatha Christie har gått bananas etter å ha snortet arsenikk sammen med Alfred Hitchcock.

 

BUL-salen i Søndre gate 22B fredag 27. mars kl. 19. Stykket spilles t.o.m. 5. april.

 

 
På forsiden nå