Blant Nordens beste restauranter

Credo og To Rom og Kjøkken er de to eneste restaurantene i Trondheim som er funnet verdige til en plass i den første store guiden over topprestaurantene i Norden.

Saken oppdateres.

«White Guide Nordic» utkommer mandag for første gang, og her listes opp 44 restauranter i Norge som guidens inspektører mener fortjener en plass blant Nordens beste. 25 av de 44 utvalgte holder til i Oslo, mens altså Trondheim har to representanter. Til sammenligning har Stavanger fire (inkl. Sandnes) og Bergen tre.

Sverige er i øyeblikket Nordens beste gourmetland, om vi skal legge listen i Nordic White Guide. til grunn. Hele 86 svenske restauranter er listet opp, mot 70 fra Danmark, 44 fra Norge, 38 fra Finland, ni fra Island og to fra Færøyene.

Ser vi på hovedstedene, så har Stockholm 30 topprestauranter, København 34, Helsinki 26 og Oslo 25. Totalt er 250 restauranter tatt med i den første utgaven av White Guide Nordic.

White Guide ble lansert i Sverige i 2004, og har i ti år vært den førende restaurantguiden for Sverige. I 2014 ble guiden også lansert i Danmark. Denne svensk/danske utgaven av guiden omfatter mer enn 800 restauranter i de to landene.

For å imøtekomme et stadig økende behov og etterspørsel for en nordisk versjon av guiden, lanseres derfor nå White Guide Nordic 2015 – en omfattende guide på engelsk, som altså omfatter de 250 beste restaurantene i Danmark, inkl. Færøerne, Sverige, Norge, Finland og Island.

 
På forsiden nå