Og alle kan lage det. Så hvorfor da mase med en oppskrift?

Vi har lurt litt på det selv også. Men samtidig, det er en liten vri her i forhold til hvordan vi fortsatt som regel tilbereder ferske jordbær til dessert.

De fleste har innarbeidede vaner, og serverer jordbær på samme vis hver gang. Noen spiser jordbær rett fra kurva uten noen tilsetninger, andre sverger til sukker, eventuelt faktisk melis og fløte. Noen spiser det helst med vaniljeis, andre med pisket krem. Noen lurer oppi en skvett brandy.

foto
Det gjelder å få det maksimale ut av jordbærenes smak og sødme.

Noen spiser jordbær hele året, andre synes det fortsatt bare er norske bær i selve sesongen som gjelder. Uansett spiser de fleste mest jordbær på sommeren, og det innebærer at vi er helt på tampen av den mest hektiske sesongen.

Nettopp derfor er det kanskje en fin tid å prøve en annen tilberedningsmåte enn din vante?

Det gjelder å få det maksimale ut av jordbærenes smak og sødme, og en tradisjonell måte å gjøre det på, er å sukre litt på forhånd. I tillegg bruker vi to tilsetninger som passer maksimalt til jordbær, balsamicoeddik (helst en god gammel en, eller gjerne balsamicosirup) og nykvernet pepper.

Uvante kombinasjoner for noen, mens andre for lengst er hektet. Du risikerer ikke veldig mye med å prøve.