Sish kebab er lam på grillspyd, og alltid en vinner. Men slik som dette har du kanskje ikke spist det, for her er denne østlige spesialiteten koblet til tilbehør vi assosierer med Frankrike og Italia. Men med en vri.

Marinaden til lammet er en urtesaus som minner sterkt om pesto, mens tilbehøret er en klassisk fransk ratatouille som blir tilberedt på en spesiell måte. Den er lik i smak, men en «ratatouille-krans» som dette er det få av dine middagsgjester som har blitt servert før.

En såpass sammensatt og festpreget rett innebærer også en del arbeid. Det er mange ingredienser, og mange operasjoner du skal innom før du kan servere maten til dine gjester. Men om du forbereder deg godt, vil ikke dette være noe problem. Kjøttet skjærer du lang tid i forveien, du lager urtesausen, «pestoen», marinerer kjøttet, og gjør klar spydene. Også ratatouillen innebærer mye grønnsakkutting, men det kan prepareres lenge før gjestene kommer. Ratatouillen skal jo også stå og godgjøre seg en times tid i ovnen, så kan spydene settes inn de siste 10-15 minuttene.

Her finner du hundrevis av gode oppskrifter fra Kjøkkenveien.