Du skal ikke kaste mat, og i hvert fall er det ikke noen grunn til å kaste gammelt og tørt brød.

Etterlatenskaper fra frokosten kan gjøre en tradisjonell laksemiddag til en knasende feststund.

Her kan utgangspunktet godt være rester.

Hvitløkskrumme laget av ristet gammelt brød, en gammel osteskalk, noen tørre hvitløkfedd innerst inne i grønnsakskuffen, en halvspist agurk, et par gulrøtter. Det kan være et flott utgangspunkt for festlig mat.

foto
Kan bli gull: Hvitløkskrumme laget av ristet gammelt brød, en gammel osteskalk, noen tørre hvitløkfedd innerst inne i grønnsakskuffen...

Men for alle del: Ta gjerne utgangspunkt i ferske, nyinnkjøpte ingredienser. For dette er mat som smaker sommer og fest uansett vær, uansett sosial setting.

Mange tenker først og fremst på grilling når gode venner og familie møtes på sommers tid. Men da spiser en seg gjerne mett på ventepølser, og det blir også ellers gjerne mye kjøtt og tung mat.

Vår favoritt-sommermat er gjerne salat- og sjømatbasert. Hovedingredienser som laks og kylling er noe som appellerer til alle aldersgrupper og er lett tilgjengelig.

I dag ble det altså laks.

Her finner du flere gode oppskrifter fra Kjøkkenveien.