Tegneserieantihelten Dagobert Sørensen var selve eksperten på vertikale smørbrød. Men fikk vi egentlig noen gang se ham spise sine skyskraperaktige blingser?

De høyeste Dagobert-smørbrødene gjør seg veldig godt på bilder, men vår sandwich med panert kylling er absolutt laget for å spises. Så i oppskriften til høyre for disse linjer har vi tatt utgangspunkt i én etasje med godt landbrød på hver side.

Utgangspunktet er panert, saftig kylling - servert som sandwich med gode, enkle smaker. Dette er en veletablert italiensk lunsjfavoritt, og vår erfaring er at dette liker alle. Panering, enten det er av kylling eller fisk, regnes av noen som kitschy og simpelt. Men der er altså ikke vi.

Gode råvarer panert og tilberedt på beste vis gir flott resultat. Vi har i opptil flere matspalter de siste ukene inkludert det japanske pankomelet, og nå gjør vi det sannelig igjen. Det finnes i innvandrerbutikker, men også i flere supermarkedkjeder. Bruk vanlig griljermel om du ikke har pankomel.