Her sitter du på jernbanestasjonen med masse bagasje og ser ut som om du skal ut å reise og være borte lenge. Hva skal du?

- Jeg skal hjem til Lillehammer med nattoget. Jeg har gått på hestelinja på en folkehøyskole på Fannrem.

Er du ferdig med skoleåret allerede?

- Nei, jeg bestemte meg for å slutte. Det var ikke helt det jeg ville og så hadde jeg hjemlengsel. Nå har jeg bestemt meg og drar hjem. Det gleder jeg meg veldig til.

Hva skal du finne på på Lillehammer, da?

- Jeg skal ta meg av de to hestene mine. Den ene er en varmblodstraver som ikke går i trav lenger. Den andre er en fjording som faktisk blir 30 år nå i mai. Det er ganske gammelt for en hest. Nå står hestene hjemme og en venninne tar vare på dem for meg. Jeg savner dem veldig.

Har du andre dyr også?

- Jeg har to hunder, én dvergpinscher og én blanding av bichon frisé og terrier.

Og nå skal du hjem til Lillehammer. Du må nesten fortelle meg hva du gleder deg mest til.

- Det er å se den ene hunden min som jeg har hatt lengst. Hun er så skjønn og blir så glad når hun ser meg. Da rister hun på rumpa, og halen bare går opp og ned. Det er så hyggelig. Hun kommer til å bli ekstra glad nå når det er lenge siden hun har sett meg.

Du sitter her med en stor koffert og flere bager. Er dette alt du har hatt med deg til Fannrem fra du begynte på skolen i august?

- Nei. Resten står i boden på skolen. Mamma skal bli med meg og hente resten senere. Nå har jeg bare tatt med meg klær og det som er mest verdifullt for meg.

Du sitter og skriver i ei lita notisbok mens du venter på toget. Hva skriver du?

- Jeg skriver om det jeg tenker. Mamma sier jeg bør skrive blogg. Nå tenker jeg på hva jeg kan skrive i bloggen og noterer ned det jeg kan skrive om.

Hva tror du at du skal skrive blogg om, da?

- Jeg vil skrive om livet, det som opptar meg, tankene mine. Og så vil jeg skrive om det som folk sliter med, det som er vanskelig, men som folk ikke tør å snakke om.

Du har nettopp sluttet på folkehøyskolen midt i skoleåret. Hvordan føles det?

- Jeg er ikke en person som liker å slutte midt i noe. Jeg liker ikke å avbryte og gi opp det jeg har begynt på. Det føles litt som et nederlag. Jeg vil helst avslutte det jeg driver med. Men det er litt både og. Jeg tror det var best for meg å slutte nå siden jeg ikke trivdes så godt.

Og nå drar du hjem til Lillehammer og er i en fase av livet der alt kan skje. Hva har du lyst til å gjøre?

- Jeg syns det er ganske forvirrende. Det er så mye jeg må velge og bestemme meg for. Det er så mye jeg har lyst til å gjøre, og det er så mange muligheter. På den ene siden har jeg lyst til å bli hovslager, men så har jeg også lyst til å bli psykolog, så akkurat nå vet jeg ikke helt.

Hva må du gjøre dersom du bestemmer deg for å bli hovslager?

- Jeg vet om en skole i nærheten av Oslo der en jeg kjenner går. Det er kanskje ikke bare for å bli hovslager, men det er en videregående skole for hestefolk. Jeg tror jeg må gå tre år på skole og så være ute i jobb før jeg kan ta fagbrev. En hovslager skor hester og driver med hovene til hesten, klipper dem ned og beskjærer dem slik at hesten ikke får skader.

Og alternativ to er å bli psykolog. Hva må du gjøre da?

- Da er det mange år på skole. Jeg har lyst til det fordi jeg tror det er noe jeg vil trives med. Det vil gi meg god karma å hjelpe folk. Jeg tror jeg har mye å bidra med for å hjelpe folk som sliter.

Når vi sitter her og prater, hører jeg at du ikke har bodd på Lillehammer hele livet. Hvor har du bodd før?

- Jeg kommer fra Alta. Vi flyttet for omtrent tre år siden fordi mamma skulle begynne på høyskolen på Lillehammer. Da begynte jeg på Steinerskolen, og der har jeg fått nok venner til at jeg trives. Nå vet jeg ikke om jeg skal fortsette på Steinervideregående til høsten eller om jeg skal begynne på vanlig videregående skole. Jeg er ikke sikker, men jeg liker Steinerskolen veldig godt.

Hva er det du liker med Steinerskolen?

- De har kunst i nesten hvert fag og så har de et fag som heter eurytmi. Jeg forelsket meg i det faget med en gang da jeg fant ut av det. Det er ikke akkurat en dans, men en slags luftig dans eller bevegelse til ganske rolig musikk. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det. Det er så avslappende.

Men ellers da? Hva ska du begynne med når du kommer tilbake til Lillehammer?

- Før jeg begynner på skole til høsten, må jeg prøve å finne en jobb, selv om det ikke kommer til å bli så lett når man er under 18. Jeg håper å finne meg en vanlig butikkjobb for å tjene litt penger.

Og så legger jeg merke til de fine regnbuemønstrede sokkene dine. Er det noen spesiell grunn til dem?

- Ja, jeg er queer (engelsk for skeiv, journ.anm.). Jeg har visst at jeg har vært det lenge, men har ikke vært så åpen om det. Før turte jeg ikke si det til noen, men nå vet jeg at de jeg er mest glad i, aksepterer meg. Resten bryr jeg meg ikke om. De kan si hva de vil. På skolen på Fannrem trodde jeg det kom til å være bare meg og ble ganske glad da vi var flere. Jeg ble helt sånn, wow!

Men nå skal du snart på nattoget. Hva skal du bruke tida til på toget?

- Se litt på film eller skrive litt. Jeg er ikke en sånn person som liker å sove på toget.

God tur, og lykke til med alle valgene dine!

Vi er mange som sitter på en benk innimellom. Her kan du lese flere benkesamtaler.

..og her kan du lese flere saker fra Ukeadressa.