Du har garantert fått høre maset om de sju slagene til jul, og ikke minst krangelen om hvilke som er best. Men nå er all tvil feid til side. Nå er det store slaget om de sju slag avgjort én gang for alle. Fattigmann, goro, sandkaker og sirupssnipper kan bare gå og legge seg i kakeboksen og bli der.

Jeg har sett lyset. Frelsen har ankommet jorden i form av pepperkaker med sjokolade. Det er så enkelt, men likevel så ubegripelig godt at man må spørre seg: Hvorfor har ingen tenkt på dette før? Her har vi smurt sjokolade på kakemenn, smultringer, kransekakestenger og alskens andre julesorter, men jeg har aldri sett en produsent klaske sjokolade på ene siden av pepperkakefiguren. Tre ganger prisen kontra vanlige pepperkaker, totalt verdt det.

LES MER: Nylig gikk jeg hjem fra jobb. Da kom det en oransje penisforlenger av en bil

Altså, la oss bare innse at de sju slagene som det har vært så mye gråt og tenners gnissel om, er rimelig dølle. Det er jo ingen av dem som tradisjonelt sett skal ha sjokolade i seg heller. Bare der føler jeg at noen tok grundig feil i utvalget av disse såkalte tradisjonelle julekakene. Fattigmann og sandkaker. Får ikke akkurat vann i munnen av de sortene der. Du tar deg en kokosmakron fra kakefatet fordi du en eller annen gang på 80-tallet sa til bestemor at hun lagde supergode kokosmakroner, og denne uheldige, men akk så høflige kommentaren må du bøte for resten av livet. Du bruker ikke albuen for å bane deg vei i familieselskapet for å sikre deg den siste sirupssnippen. Du går ikke løs på småsøsken for å sikre deg alle serinakakene. Nei, de sju slagene der kan dere få ha i fred.

For noen år siden forsøkte noen å revitalisere de traurige pepperkakene. Det ble lansert en pepperkakemann med bare én fot. Men årets pepperkaketrend med sjokolade slår en semi-invalid mann ved navn Bertil ned i støvlene. Jeg innrømmer at jeg var skeptisk, jeg har aldri vært noen stor fan av pepperkaker.

LES MER: Det er som å løpe maraton, men å kaste inn håndkleet etter 41 500 meter

Men i månedene før jul oversvømmes arbeidsplassen min med denne julebaksten, og blir man eksponert for såpass store mengder, er det plutselig vanskelig å holde fingrene av fatet. Men jeg har frem til nå forsynt meg av pepperkake-boksene mer i desperasjon enn ren nytelse. Men det er det slutt på. Nå er det ikke lenger en nødløsning for sukkerinntak, det er selve livseliksiren.

Men dessverre har jeg nå innsett at det er med disse sjokohjertene som det var med Jesus. De skaper en viss oppstandelse. Det er utsolgt på butikken, og på jobb må man være raskere enn sønnene til Gert Ingebrigtsen for å rekke en smakebit. Før kunne disse pepperkakeboksene bli stående i mange dager.

LES OGSÅ: To runde store øyne stirrer på meg. Den vet den har overtaket nå

Nå er det snakk om minutter før godbitene har forduftet. Er det ikke på tide å skrote de sju slagene? Kaste dem på dynga? De har utspilt sin rolle som krangletema og meningsløst innhold i tinnbokser i de tusen hjem.

Jeg har herved forslag til sju nye julekaker: brownie, sjokoladefudge, karamellmuffins, sjokoladecookies, sjokoladetrøffel, Nutella-kjeks og sjokopepperkaker.

God kaloririk førjulstid!

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.