- Sosiale medier har gjort det trendy å være selvopptatt. Jeg er hovedpersonen i mitt eget liv.

Zeinab Wandi Flor. 31 år.

Hver dag poster hun bilder av seg selv til sine over 86 000 følgere, noe som fort gir henne over tusen likerklikk for hvert bilde hun legger ut.

foto
Et par: Stig Flor hjelper Zeinab med noen kjappe bilder til Instagram. - Vi gjør mye sammen, jeg og Stig, vi er et godt team.

Men hvem er Zeinab?

Det er onsdag morgen, jeg ringer som avtalt på døra i huset på Byåsen, hvor hun bor sammen med ektemannen Stig og guttene Milan (5) og Cruz (3). Om en halvtimes tid skal barna følges til barnehagen.

Rundt om i stua og på kjøkkenet har Zeinab tent hvite talglys. Hvite talglys i store, mørke pyntebokser. Stua minner om lobbyen på et fasjonabelt hotell.

- Klokken er 06.30. Ser det alltid så flott ut her?

- Jeg er kontrollfreak. Jeg går ikke ut døra uten at alt ser bra ut. Men du får ikke ta bilder i kjelleren, for den er under oppussing. Og jeg hater panel.

- Kontrollfreak? Gjelder det også ditt eget utseende?

foto
Dagligliv: Har handlet druer, smoothie og bleier, før hun tar turen inn til byen for å ta noen flere bilder: - Jeg vil være litt casual på butikken, så tar jeg på høyheler etterpå.

- Jeg tar vare på meg selv, og har jeg det bra med meg selv får jeg overskudd til andre. Jeg ser på selvopptatthet som noe positivt, og sosiale medier har jo gjort det trendy å være selvopptatt.

- Hvor mye sminke har du?

- Vanskelig å gjøre et overslag, men hvis jeg skulle gjette så er det sikkert sminke for rundt 50 000 kroner her.

- Hva med operasjonene?

foto
Ingen stor plan: På vei til et parkeringshus for å ta bilder til Instagram. - Jeg har ingen stor plan bak det jeg gjør med instagram-profilen min, det er bare en hobby

- Jeg har gjort noen operasjoner, men det vil jeg helst ikke gå nærmere inn på. Jeg har ikke kommet dit enda at jeg drar huden hit og dit, men det kommer til å skje det også, bare ikke enda. Ingenting stopper her, på ingen måte. Men «haters» kan bare vente.

«Haters» er et ord Zeinab bruker for å beskrive de som angriper suksessen hennes i sosiale medier.

foto
Lunsj: Hun møtte Stig da han jobbet som dørvakt på den tidligere uteplassen Vista. De har vært samboere siden 2008.

Bare perfeksjon holder

De siste årene har fenomenet «instagramkjendis» vokst, mennesker som blir kjent for verden ved å legge ut bilder, gjerne av seg selv, på bildedelingstjenesten Instagram. De fleste redigerer bildene sine selv, og det tilsynelatende perfekte og luksuriøse (livet) er ofte en viktig faktor. Her har de full kontroll over hva som legges ut, og hva som ikke publiseres.

- Hvis jeg skal være med på bildet, må det være perfekt, sier Zeinab og vasker baksiden av speilet fordi det kanskje kommer med på bildet.

- Jeg har hørt om journalister som har laget saker om bloggere, og hvor bloggerne har forlangt å retusjere bildene selv, så det finnes mange som er verre enn meg. Men jeg har nok en høy standard, ja.

foto
Kontroll: - Jeg håper det ikke ligger en traktor under her nå! Barna legger igjen leker over alt.

- Men hva gjør du når du slapper av?

- Da ligger jeg på sofaen med et pledd, en skinny te, nyeste Vogue og nyter stillheten etter en hektisk hverdag med jobb og barn.

- Skinny te?

- Det er en slankende te som renser kroppen, hehe, det kalles også FIT tea.

Enklere for damer fra Midtøsten

foto
Forsiktig: - Jeg trener bare lett for å holde meg fit. Jeg vil ikke ta i så hardt at jeg får rynker i fjeset.

Zeinab var 15 år da hun kom til Norge fra Irak.

- Pappa var asylsøker og jeg og resten av familien var med. Jeg hadde et halvt års språkopplæring og begynte deretter rett i niende klasse. Det var ikke enkelt, alt var nytt her.

foto
Hos frisøren: Zeinabs faste frisør, Eileen Rindal, har festet det 60 centimeter lange løshåret til Zeinabs ekte hår. Sist gang hadde hun 75 centimeter: - Jeg har masse løshår hjemme. Lurer litt på hvem det er sitt.

Zeinab tror det er et enda større fokus på utseende i Irak, mange bruker kraftig sminke og har langt hår, et litt annerledes skjønnhetsideal.

- Idealet har jo forandret seg en del i den vestlige verden de siste årene, og jeg tror nok dagens skjønnhetsideal er lettere å oppnå for oss damer fra Midtøsten, enn det slanke idealet som var opphøyet før. Jeg husker at alle tantene mine hadde store pupper og stor rumpe, og mamma er også naturlig «curvy». Men det er et stort press i dag og det er vanskelig å innfri et ideal med stor rumpe, smal midje og store pupper. På treningssentrene kan jeg se at alle jentene trener mye rumpeøvelser. Det er et press, det føler alle.

- Men du er med på å opprettholde presset?

- Jeg mener jeg er bevisst på hva jeg driver med og at jeg gjør det for min egen del. Jeg er selvopptatt, men for meg er det et sunnhetstegn.

foto
Hjemme: Milan på fem har turdag i barnehagen og da må det smøres matpakke. Lillebror Cruz på tre vil hjelpe til.

Her finner du alle de siste sakene fra Ukeadressa.