4 personer

1 lammebog

2 løk i tynne skiver

150 gram yoghurt naturell

20 gram olivenolje

5 gram salt

1. Ha lammet i marinaden av løk og yoghurt og

la stå i ca. 24 timer.

2. Tilsett olivenolje og salt.

Vakuumer og kok i sous vide ved 72 ° C i 4 timer.

3. Hvis du ikke har sous vide, kan du bresere

lammet i ovnen på 4 timer på 140 grader – da er bogen ferdig til bruk. Om du bruker sous vide, må den i/under grillen noen minutter før servering. Kjøttet vil nå være svært mørt og smakfullt. Server helt eller i ferdige biter med kassavarot, guasacaca og engravillado.

Yuca trekull

1 kassavarot

30 gram blekk av blekksprut

Vann og salt til koking

1. Del kassavaroten i ca. 7 cm store biter, og kok den i

trykkoker i ca. 10 minutter eller til den er mør. (Om du ikke har trykkoker, bruk vanlig kjele.)

2. Del hver kassavabit i ca. fire biter slik at det ser ut som kullbiter. Legg på stekebrett og stek i ovn på 190 grader i fire minutter.

3. Pensle kassavaroten med blekksprutblekk eller annen svart matfarge.(Dette kan gjerne gjøres på forhånd, og varmes opp i ovn rett før servering.)

Guasacaca (grønn saus)

3 ferske laurbærblad

200 g persille

250 g nøytral olje

20 g oregano

1 grønn chili

1 aji amarillo (chili)

2 fedd hvitløk (del feddet og ta ut det i midten)

375 g epleeddik

3 g spisskummen

Sukker, salt

Bland alt i blender, smak til med sukker og salt og sil.

Filodeig

Filodeig pensles med restene av blekket fra kassavaroten,

og stekes i ovn på 180 grader i seks minutter. Flakene brekkes opp i biter og anrettes over lammet ved servering.

Engravillado

50 g tørket persille

15 g tørket koriander

10 g tørket oregano

10 g tørket rosmarin

10 g tørket timian

10 g tørket ramsløk

Urtene kjøres i krydderkvern/kaffekvern til fint pulver. (Dette blir spesielt grønt og fristende om du bruker ferske urter og tørker selv, for eksempel i mikrobølgeovn. Men du trenger veldig mye ferske urter. Dryss over lammet ved servering.