Kantarell er gjerne hard valuta, om du ikke tar til takke med importerte tørre stilker fra Estland eller deromkring.

Så hardt tilkjempet er skogens gull, at det gjerne kun blir plass til moderate mengder på middagstallerkenen - ofte på en liten krok av tallerkenen når det serveres viltkjøtt i godt selskap.

Annerledes i (enda) mer utviklede kulturnasjoner enn vår. På et marked eller en restaurantmeny i de beste matregioner i Italia er sopp sesongvare nummer én nå i oktober. Og har en italiensk kokk først kantarell eller steinsopp av bra kvalitet, så vil han ikke nøle med å la den spille hovedrollen i retten. For med råvarer av slik kvalitet, hvorfor blande inn tungt kjøtt av middels kvalitet?

Det finnes utallige gode soppretter, fra suppe til pai. Hva med fersk pasta med parmesan, fløte og sopp? Og finnes det bedre pizza enn en helt enkel hvit pizza med stekt kantarell?

Her en lett forrett som vi tror du vil like godt. Mye parmesan, mye knasende sprø brødkrumme, mye kantarell - og på toppen en konfitert eggeplomme.

Med det fenomenale høstværet vi har hatt den siste uka, må vi kunne unne oss fenomenal høstmat, og her er den.

Nyt Norge!

Finn flere gode mattips fra Kjøkkenveien her!