Vi har tenkt så det har knaket i fortøyningene.

Vi skulle helst ha en rett med samisk preg i dag. Det er jo ikke hver dag at vi kan feire hundreårsjubileet til tidenes første samiske landsmøte. Men det kan vi, om få dager.

Så har det seg sånn at vi for det første ikke har spisskompetanse på samisk matlaging, og for det andre har hatt høydeoppholdet vårt under andre himmelstrøk, nemlig henholdsvis i Frankrike og Italia.

Rund og god: Ta en del av deigen og kjevle ut til sirkel. Legg på smurt ovnsplate. Legg så over en middagstallerken, skjær ut rundt den og fjern overflødig deig.

Dermed blir det fransk sus over dagens koserett, men vi har prøvd å finne samiske assosiasjoner. Kanskje bollene er fjelltopper, mens camembert-osten i midten er den snødekte vidda?

Eller kanskje ikke. Velg din egen assosiasjon.

Store og små boller: Legg lokket til osten i sentrum av den sirkelformede deigen. Fordel bollene i to sirkler. Form noen mindre boller, slik at du får en sluttet sirkel også ytterst.

Men kose oss skal vi. Varm camembert er fortsatt for mange en overraskende nytelse, og servert som dette blir det også rimelig elegant. Noen vil kanskje få flashbacks til 70- og 80-tallets motebølge ostefondue (som for øvrig ganske sikkert også er på vei inn igjen).

Den første som dypper en brødbit i osten, bryter «forseglingen» og den myke, fristende ostemassen pipler opp. Det kommer fort til å bli tomt, så det gjelder for hver enkelt å ikke være for grådig på osten.

Så får vi heller kose oss med reinsdyrfilet en annen dag.