Så veldig mye bedre er det vel ikke mulig å få et måltid?

Og bare så det er sagt, det er bare å doble mengdene, så har du en drømmedate for fire.

Det er mange ting som er morsomme med å servere blåskjell. Kanskje spesielt tre. Det ene er at nesten alle liker det. Det andre er at det tar svært liten tid å lage og at alle får det til. Det tredje er at det finnes en uendelig mengde variasjonsmuligheter, innenfor et gjenkjennbart formular. Med eller ute fløte /crème fraîche, med eller uten hvitløk, chili, hvitvin osv. Man kan trekke det i asiatisk retning med ingefær og koriander, i fransk retning med løk og persille, i norsk retning med gulrot og fløte.

I dag drar vi blåskjellene våre i alle retninger. Det blir mye godt å knase på, og nydelig kraft å slurpe i seg. Og ikke vær redd for å slurpe, når to – eller fire om du vil – gjør det samtidig, er det skikkelig romantisk å slurpe.

Er du skikkelig ute etter å imponere, kan du alltid lage din egen pommes frites og din egen aioli, og du har et komplett moules frites-måltid.

Men snart er juli over, det er mye annet enn svetting over frityrgrytene vi skulle hatt tid til. Så det er superfint å bare servere godt hvitt brød til også.

Det viktigste er uansett ikke å imponere, men å kose seg.

foto
Rask vei til lykke: Blåskjellsuppe er blant de beste, og de enkleste, rettene du kan lage. Her er det vanskelig å mislykkes!

Oppskrift - Blåskjell for to personer

2 fedd hvitløk

1/2 liten gulrot

Oliveneolje

1 ss revet ingefær

1 dl hvitvin

0, 5 rød chili

5-600 g blåskjell (et nett)

1 stor ss crème frâiche

En bunt hakket koriander

foto

1. Finhakk hvitløk og ingefær og skjær gulrot i tynne strimler. Surr i olivenolje i en stor gryte.

2. Tilsett hvitvin og ha oppi blåskjellene.

3. Rens skjellene for bust og skyll i kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg når du kakker på dem.

4. Når blåskjellene har åpnet seg, tilsett finhakket chili og creme fraiche og la det hele dampe i et lite minutt til. Server straks

foto

Supert på grillen

TIPS: Slik går du frem når du skal grille skjell: Pakk blåskjell i to lag med aluminiumsfolie. Topp med hakket hvitløk, olivenolje, revet ingefær, chili og hell over litt hvitvin. Pakk igjen folien og legg den på grillen til skjellene er ferdig kokte, dryss over koriander eller bladpersille og server. Enklere blir det ikke.