Grisekjøring med Odd Grythe og Barbi

Piggdekk er et ord hvor små feil kan gi mye latter.

Uten piggdekk: Barbi Benton ble først kjent som partner av Hugh Hefner(t.h), og lettkledd modell i Playboy, før musikken tok henne til lørdagsunderholdning på NRK på vinterføre for 40 år siden. 

Saken oppdateres.

Historien om Jøran som kom til Trondheim med leiebil og skulle betale piggdekkavgift, er klassisk eksempel på at språksurr kan bli morsomt. På kvittering fra nettbanken var den miljøvennlige kostnaden oppført som «pikkdekkavgift» fra Trondheim parkering. Om det skyldtes tastefeil eller dårlig skjult hat mot avgiften fra en medarbeider, er ikke godt å si.

Noen ganger blir språk vel så morsomt når det brukes feil. Blant norske dekkhistorier med leiebil på vinterføre, er det fortsatt ingen som topper Odd Grythes klassiske spørsmål til Barbi Benton i NRKs underholdningsshow «Lørdagslag» 29. januar 1977.

Den tidligere Playboy-modellen fikk sangkarrieren til å ta av, særlig i Norge og Sverige, etter at hennes singel «Ain't That Just The Way» i 1976 ble brukt i en episode av krimserien «McCloud».

Griseprat: Odd Grythe var kanskje mest kjent for nostalgi-showet «Husker Du», men i 1977 ledet han lørdagsunderholdning på NRK med vekslende hell. 

 

I tv-intervjuet fortalte hun innledningsvis om en strabasiøs biltur i snøstorm mellom Århus og København. Da var det programleder Odd Grythe, som ikke framsto veldig sterk i engelsk, stilte den amerikanske stjernen det legendariske spørsmålet: «Did you have pigs in your decks?». Hun svarte forfjamset: «I don't know that expression». Tre dager senere hadde Benton konsert i Nidarøhallen. Da var det heldigvis ennå ikke innført piggdekkavgift i Trondheim.

Les også kommentaren «Den nye sannheten»

På forsiden nå