Over bekken etter and

Mange har altfor lite å holde på med her i landet. De har for mye penger og for mye tid.

Godset Løvenskiold-Fossum Stokkand får importere 8000 stokkender til jskt. Her er en hunn til venstre og en hann til høyre. 

Saken oppdateres.

Da begynner de å lete etter aktiviteter som kan gi tilværelsen et slags innhold. Noen får det for seg at de vil skyte stokkand.

Derfor har godseier Leopold Axel Løvenskiold fått lov til å importere 8 000 tamme stokkender som kundene hans kan jakte på. Han skal utplassere dem i de enorme skogene i Telemark som ligger under godset Løvenskiold-Fossum.

LES OGSÅ: En nyklekket andefamilie var på bytur i Trondheim sentrum

Det er sikkert lettere å skyte blink på tamme stokkender, oppdrettet i Sverige, enn det er å treffe de ville, norske. Og godseieren har grublet så mye på denne geskjeften at han har utviklet en hel filosofi. På Løvenskiolds hjemmeside står det at «vår filosofi er å tilby våre gjester en andejakt fra naturlige skogstjern til store sjøer der det er gode Sporting birds i luften. Hver jeger har en apportør med flere hunder i sin umiddelbare nærhet.»

Naturvernrådgiver Martin Eggen i Norsk Ornitologisk Forening sier at «det er etisk uforsvarlig på mange vis» å sette ut så mange tamme ender.

LES OGSÅ: Hele famiien på fuglesafari i Gaulosen

De som leter etter aktiviteter, gir arbeid til andre. Jeg kan skrive denne spalten, og Miljødirektoratet ber Vitenskapskomiteen for mattrygghet finne ut om importen skader norsk natur.

Men har vi ikke noe viktigere å holde på med? Har ikke Løvenskiold nok penger fra før? Er det ikke mer stas å mate tamme ender enn å skyte dem?

Vil du ha ukas meninger gratis i innboksen? Meld deg på Adresseavisens nyhetbrev via denne lenken

På forsiden nå