Kommentar

Sjefen over alle sjefer

Kjenner du den brautende, høyrøstede typen som alltid søker oppmerksomhet?

Emmanuel Macron møtte Donald Trump med utsøkt fransk arroganse.  Foto: Luca Bruno, AP

Saken oppdateres.

Han som liker å skryte av seg selv og elsker å vise sin velstand? Det er han som skyver andre til side, for å stå i fremste rekke på bildet av storfamilien.

Hvordan den fyren kunne bli president i Amerikas forente stater, er mer enn jeg kan fatte. Men nå er han her, i vår del av verden og viser sitt sanne jeg.

Du har sikkert fått med deg videoen fra Nato-møtet i Brussel, et sted han har omtalt som «et helvetes høl», der Donald Trump ganske brutalt skyver Montenegros president Milo Dukanovic til side for å komme fremst i bildet. Etterpå retter han på dressjakken, trekker på seg det kjente gliset og ser mot fotografene: Nå kan dere ta bildet!

Ikke alle de 321 millioner amerikanerne skjemmes av presidenten sin, men det er ganske mange som synes den egosentriske gamle mannen har en skremmende tendens til å plumpe uti ved enhver anledning.

Heldigvis finnes det noen som tør ydmyke ham. En video senere på dagen viser Emmanuel Macron som går Trump og Nato-lederne i møte. Han har kursen rett mot Trump, men like før de skal håndhilse, skjener Macron til høyre og omfavner Angela Merkel. Deretter hilser den franske presidenten på Jens Stoltenberg og en tredje statsleder, før han omsider vender seg mot den oversette amerikanske presidenten.

Noen ganger er fransk arroganse bare herlig.

Meldingen er klar: Ikke prøv deg på meg!

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

På forsiden nå