Adresseavisen mener

Byen må ha rom for rock og folkefest

Vi har lagt bak oss en formidabel festivalhelg med tusenvis av publikummere både på Trondheim Rocks på Lilleby og Juba Juba på Festningen.

  Foto: Christine Schefte

Saken oppdateres.

Begge arrangementene viser at konserter og festivaler sentralt i byen er et gode både for publikum, miljøet og næringslivet.

Både lørdag og søndag var det fulle hus med 19 000 publikummere da tidenes første Trondheim Rocks gikk av stabelen på Dahls Arena på Lilleby. Store navn som Volbeat og Iron Maiden trakk rockeentusiaster fra hele landet. Selv om arrangøren lover ymse praktiske forbedringer neste år, ser det ut til at premieren ble en suksess både når det gjelder musikk, økonomi og gjennomføring.

FIKK DU MED DEG DENNE? Ledere vet ikke nok om ytringsfrihet

Politiet og de andre nødetatene peker også på at helgen var svært rolig selv om landets største rockefestival ble arrangert i nærheten av boligstrøk. Slusingen av publikum både inn og ut av festivalområdet var effektiv, og det var rene folkevandringen av svartkledde hardrockelskere fra Midtbyen og Nedre Elvehavn til festivalområdet på Lilleby.

Med en så sentrumsnær festival var det mulig for publikum å gå, sykle eller ta rutebuss til og fra. Det er både lettvint og miljøvennlig. I tillegg skapte den ringvirkninger for næringslivet. Knallvær og festival førte til stinn brakke på mange serveringssteder.

Barnefestivalen Juba Juba på Kristiansten festning satte også publikumsrekord med drøyt 7400 publikummere. Også her meldes det om god flyt og fornøyde gjester som kunne oppleve masse musikk, brillebjørnshow og tryllekunst.

Selv om de større konsertene i Granåsen har vært suksesser, er det tydelig at publikum og arrangører setter pris på festivaler og mindre konserter. Vi har allerede Pstereo på Marinen og Olavsfestdagene i tilknytning til Nidarosdomen, begge foregår i flotte omgivelser i sentrum. Det er praktisk, gir publikum en god helhetsopplevelse og markedsfører Trondheim som kulturby. Tilstelningene setter sitt preg på byen og skaper god stemning - også for dem som ikke deltar.

Så lenge det ikke er en stor belastning for beboerne i nabolaget, er det derfor gode grunner til å fortsette med store kulturarrangement både i Midtbyen, på Festningen og på Lilleby.

LES OGSÅ: Sykelønna kan ikke være en hellig ku

Familiefestivalen Juba Juba ble arrangert for fjerde gang i år, og trakk flere tusen små og store til Festningsparken.  
    
      (Foto: Christine Schefte )

Familiefestivalen Juba Juba ble arrangert for fjerde gang i år, og trakk flere tusen små og store til Festningsparken.   Foto: Christine Schefte

På forsiden nå