Adresseavisen mener

Viktig avklaring, riktig retning – men med museskritt

For mye ord og for lite innhold til de nye regionene.

Regjeringspartiene og KrF var mandag enig om nye oppgaver til fylkene.  Foto: Kallestad, Gorm, NTB scanpix

Mandag la regjeringspartiene og KrF fram en foreløpig skisse for nye oppgaver til regionene. Selv om vi hadde ønsket langt flere konkrete oppgaver så var dette mer lovende enn mange fryktet. Vel så viktig som innholdet var den tydelige beskjeden om at den nye regioninndelingen står fast. Mange hadde nok ventet at KrF skulle gi etter for presset fra en høylytt opposisjon, fra motstanderne i Finnmark og skeptikerne i Viken. Gitt det voldsomme presset de har stått i fortjener KrF honnør for å ha feid unna den tvilen. Nå må politikerne respektere Stortingets beslutning og komme inn på et mer konstruktivt spor enn vi har sett så langt.