Er vi verdens beste land, eller blir vi ødelagt?

Nato øver på en krig som alle håper vi skal unngå. En helt annen krig har derimot vært her lenge. Vi slåss hver dag.

Det hadde vært menneskelig og naturlig om Sylvi Listhaug hadde gitt programlederen i Dagsnytt 18 en ørefik, mener Helge Lurås, redaktør for nettstedet Resett.no. Han mener ellers at de etablerte mediene er ufordragelige og destruktive.  Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix, NTB scanpix

Norske nettroll hamrer på tastaturet, og kvinner som ytrer seg i offentligheten, blir truet med drap og voldtekt. Da Nato viste muskler på Byneset denne uka, var det derimot fred og fordragelighet. Sersjanter, oberstløytnanter og generaler fra mange land labbet rundt på gården til Olaf By sammen med trønderske HV-soldater. Tonen var gemyttlig. Tyskere, nederlendere, briter og franskmenn klappet hverandre på skuldra.